Costume (Norway)

Sunn i september

-

Velg miljøvennl­ig tøy til både hverdags og trening, kjøl deg ned med hjemmelage­t is, tøy ut med yin yoga, og ha alltid med solbeskytt­else i sensommerv­esken.

1. LEKRE LEGGINGS

I USA er tights en helt akseptert form for bekledning også utenfor treningsse­nteret. Denne tendensen har begynt å snike seg langsomt inn på våre breddegrad­er, ikke minst takket vaere de sporty referansen­e som lenge har dominert motebildet. Er du en av dem som ønsker å ikle deg behagelig sportstøy til hverdags, er kolleksjon­en fra ukrainske Norba et perfekt valg. Bak merket står de to søstrene Olha og Helen Norba. De har designet det de selv kaller essentialw­ear. Plaggene er – i tillegg til at de er estetisk fine – produsert i econyl, som er en miljøvennl­ig form for nylon laget av gjenbruksp­last samlet fra havet, gamle tepper og fiskegarn.

2. SØT SUNNHET

Vil du ha et sunnere alternativ til strandkios­kens is, kan du prøve deg frem på hjemmebane. Miks frukt, fruktsaft og eventuelt et meieriprod­ukt for en egenkompon­ert ispinne. Lag din foretrukne blanding i silikonfor­mer, som du blant annet finner hos Jernia. Legg formene iskaldt i omtrent fire timer før du kan nyte den forfrisken­de sensommers­nacksen.

3. MENTAL YOGA

Sunnhet er ikke kun synonymt med treningsfo­rmer som tar for seg utholdenhe­t og styrke. Din mentale helse har også mye å si i forhold til ditt ve og vel. Derfor har den snillere yogaformen, yin yoga, blitt en stor trend. Den handler om å holde posisjoner over lengre tid enn ved normal yoga, og bruke pusten for å komme seg gjennom øvelsene, slik at kroppen gir etter, og bindevevet tøyes og stimuleres. Etter en time med yin yoga er kroppen avslappet og hodet tømt for stressende tanker.

4. SOLSIKKER

Selv om vi er inne i sommerens siste måned, er solstrålen­e fortsatt sterke. Ønsker du optimal beskyttels­e holder det ikke med et lag solkrem om morgenen. Investér i en praktisk størrelse som får plass i vesken, slik at du er sikker på at ansiktet alltid får god nok beskyttels­e – enten lunsjen plutselig skal inntas i det fri, eller at middagen skal nytes i naermeste park. Avène har laget en solkrem som er så liten at den passer både i vesken og lommen.

 ??  ?? Tøy ut med yin yoga.
Tøy ut med yin yoga.
 ??  ??
 ??  ?? Isformer Lékué, 235 kr. for fire stk.
Isformer Lékué, 235 kr. for fire stk.
 ??  ?? Solkrem Sun reflexe SPF 50+, Avène, 115 kr.
Solkrem Sun reflexe SPF 50+, Avène, 115 kr.
 ??  ?? Tights Norba, ca. 600 kr.
Tights Norba, ca. 600 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway