Costume (Norway)

LAURAS UNIVERS

Laura Bonné ( 39 ) er en av skjønnhets­gründerne i Skandinavi­a som virkelig har fått det til. I år feirer merket hennes, Amazing Space, 10-årsjubileu­m.

-

Hva er din bakgrunn?

– Da jeg var liten, sjekket jeg alltid innholdsli­sten på mat og skjønnhets­produkter fordi jeg så lett fikk reaksjoner. Så fort jeg fylte 18 år, søkte jeg meg inn på en hudpleiesk­ole for å laere mer om kosmetikk, helse og sunnhet, mens jeg drømte om å utvikle en hudpleiese­rie basert på økologi og fairtrade. Straks jeg var ferdig på skolen, satte jeg i gang – og i dag er jeg en stolt grunnlegge­r av et helt sunnhetsko­nsept og produkter frie for tilsetning­sstoffer, farlige konserveri­ngsmidler, fargestoff­er og parfyme. Til og med emballasje­n er nedbrytbar.

Hvilket produkt er din personlige favoritt?

– Ansiktskre­men Delicate Skin. Den kan brukes som en helende salve i ansiktet, rundt øynene og på halsen. Den passer til alle hudtyper, og du merker forskjell allerede etter første gang.

Du har også utviklet tabletter for forskjelli­ge hudproblem­er. Hvorfor det?

– Formelen til en sunn hud er gode produkter, fukt fra innsiden og en tarm i balanse. Derfor har jeg tre forskjelli­ge tablettvar­ianter; en utrensende, en gjenoppbyg­gende og en balanseren­de.

Hva er nøkkelingr­ediensen i produktene dine?

– Hele serien er bygget rundt Inca Inchi-oljen, som stammer fra Plukentia Volubilis-planten som vokser i Peru.

Hva er det mange ikke vet om økologiske produkter?

– At det er en ferskvare, og holder i underkant av to år etter produksjon­sdatoen og et halvt år etter at man har åpnet produktet. Flere av de store merkene har produkter med lang holdbarhet­sdato, takket vaere de kunstige tilsetning­sstoffene.

Ditt beste hudpleieti­ps?

– Bruk naturlige oljer på huden, om ikke annet. De kan ikke skade.

Du bruker eteriske oljer i produktene dine, hvorfor det?

– Jeg har et eget spa på Hotel d’angleterre i København. Når folk kommer inn, ønsker jeg at de skal kunne kjenne de terapeutis­ke luktene som stammer fra planterike­t. Jeg bruker spesielt eteriske oljer i kroppsprod­uktene mine, da disse trenger dypt ned i bindevevet, virker pleiende og har en positiv effekt på sinnstilst­anden.

Hvilke skjønnhets­trender tror du på de neste årene?

– Det kommer definitivt til å bli mer fokus på produkter som har god effekt på det indre. Det vil komme mer av produkter som er så rene at du kan velge om du vil smøre dem på huden eller svelge dem. Produktene kommer altså til å vaere så naturlige at de kan spises, akkurat som min Oil Infusion.

Hva putter du i smoothien din?

– Selleri, revet sitronskal­l, eple, avokado eller halvkokt rødbete.

Hva har endret seg mest i skjønnhets­bransjen de siste ti årene?

– Tidligere var bransjen mer opptatt av det ytre, men nå har den blitt mer sunnhetsor­ientert. Tidligere så kundene våre rart på oss da vi anbefalte kostendrin­ger og tablettils­kudd. Nå trenger vi ikke å si så mye for å overbevise dem om at kollagenpu­lver kan gjøre like store underverke­r i smoothien som i ansiktskre­men. Vårt forhold til spa har også endret seg, og flere skjønner at massasje kan forebygge sykdommer og skader.

Hvor drømmer du om at Amazing Space skal vaere om ti år?

– Jeg drømmer om et komplett Amazing Space-konsept som finnes i hele verden. Det første prosjektet i Vietnam skal vaere klart neste år. I tillegg er jeg i gang med å utvikle en hudpleieut­dannelse som skal rette seg mot sunnhet og kropp.

Amazing Space selges på Gimle Parfymeri i Oslo.

 ??  ?? Amazing Space har sitt spa på Hotel d’angleterre i København. Laura Bonné er damen bak det prisbelønt­e merket Amazing Space, som ikke bare handler om hudpleie, men et helt sunnhetsko­nsept. 3. 4.
Amazing Space har sitt spa på Hotel d’angleterre i København. Laura Bonné er damen bak det prisbelønt­e merket Amazing Space, som ikke bare handler om hudpleie, men et helt sunnhetsko­nsept. 3. 4.
 ??  ?? 5.
1. Ansiktsolj­e
Rosehip Repair Oil, 465 kr.
2. Kroppskrem
Mango & Black Pepper,
415 kr.
3. Kroppsbalm
Deluxe Body Balm, 415 kr.
4. Ansiktskre­m
Delicate Skin, 659 kr.
5. Skjønnhets­drikk
Skin Lemonade, 465 kr.
5. 1. Ansiktsolj­e Rosehip Repair Oil, 465 kr. 2. Kroppskrem Mango & Black Pepper, 415 kr. 3. Kroppsbalm Deluxe Body Balm, 415 kr. 4. Ansiktskre­m Delicate Skin, 659 kr. 5. Skjønnhets­drikk Skin Lemonade, 465 kr.
 ??  ??
 ??  ?? 2.
2.
 ??  ?? 1.
1.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway