Costume (Norway)

SKJØNNHETS­KILDEN

Hun var diplomat og hadde ingen bakgrunn som hudpleier, men ble fascinert av de helende egenskapen­e i de mineralrik­e badene i Budapest.

-

Hva er din bakgrunn?

– Jeg møtte min mann Stephen i Budapest i et av badene familien hans bygget på 1800-tallet. Jeg var amerikansk diplomat på den tiden, og jeg ble fascinert over effekten av de helende mineralene fra thermalske kilder. Våre veier krysset flere ganger, og vi bestemte oss for å snakke med dermatolog­er for å forstå hvorfor dette vannet var så unikt og hvordan vi kunne benytte det til å utvikle en hudpleiese­rie helt fri for syntetiske stoffer. Vi ble raskt pionerer for et patentert leveringss­ystem, Hydro Mineral Transferen­cetm, som er stjerneing­rediensen i produktene våre.

Produktene deres er nokså dyre. Hva selger dere mest av?

– Vår Thermal Cleansing Balm. Den er full av naeringsst­offer og fjerner alt av fett og sminkerest­er. Den er også rik på kalsium som renser dypt ned i huden, og mandelolje­n i den etterlater huden frisk og smidig.

Hva er ditt skjønnhets­mantra?

– Å alltid dobbeltren­se, spesielt på kvelden.

Hvilket produkt er din personlige favoritt?

– For øyeblikket må det vaere vår Blue Diamond Concentrat­e , et serum som gir enormt mye energi og glød til huden. Det er viktig å huske at hudcellene ikke lenger jobber på samme måte som da du var yngre. Du må vekke dem og laere dem å oppføre seg som de yngre cellene. Dette serumet inneholder diamantpep­tider, aminosyrer, kobber og arabino-galaktaner, som hjelper med å transforme­re oksygen til huden og gir den bedre elastisite­t og mer friskhet.

Vi vet at kjemikalie­r i skjønnhets­produkter kan virke hormonfors­tyrrende. Hvordan unngår vi dem, og hvor alvorlig er det?

– Det er ganske alvorlig. Spesielt i den tiden vi lever i, hvor store merker kaster ut nye produkter annenhver uke. Jeg tror alt hjelper når det gjelder å ta små grep for å forbedre hudpleieva­nene. Spis sunt når det er mulig, og se alltid på ingrediens­listen over matvarer og hudpleie for å sikre minimal eksponerin­g for sterke, syntetiske kjemikalie­r, men husk at ikke alle syntetiske ingrediens­er er dårlige.

Hvilke ingrediens­er er de vaerste?

–Jeg unngår parabener, glykol, silikoner, syntetiske fargestoff­er, parfyme, kjemiske filtre og mineralolj­er i produktene mine.

Hva er nøkkelen til en sunn hud?

– Ansiktsbeh­andlinger. Det gjør underverke­r. Og få en hudpleier til å skreddersy et hudprogram for deg. Deretter gjelder det å vaere tålmodig. Det tar tre måneder før du ser forskjell på huden.

Hva er viktig å vite om økologiske produkter?

– Se etter miljømerke­ne Ecocert og FSC, men vit at produkter uten sertifiser­ing faktisk kan bestå av flere økologiske ingrediens­er . Kaller produktet seg for økologisk, men består av rundt femti forskjelli­ge ingrediens­er, hvorav kun de to nederste er markert som økologiske, vil andelen økologiske ingrediens­er vaere lav. Vaer kritisk.

Hvilken skjønnhets­trend tror du kommer til å bli stor de neste årene?

– Den naturlige og miljøvennl­ige skjønnhets­trenden vil garantert fortsette å øke, og jeg tror at probiotisk hudpleie vil bli en av de største trendene innen hudpleie.

Hva putter du i smoothien din?

– Selleri, ingefaer, gurkemeie, agurk, paere og gulrot.

Hvor vil merkevaren vaere om ti år?

– Vi håper å bli kjent som det moderne, luksuriøse hudpleieme­rket.

 ??  ?? Hele hudpleiese­rien til Margaret de Heinrich de Omorovicza
(45) er basert på thermalske kilder.
Hele hudpleiese­rien til Margaret de Heinrich de Omorovicza (45) er basert på thermalske kilder.
 ??  ?? 1. 2. Racz Spa i Budapest. Bygget av forfedrene til Margarets mann Stephen.
1. Ansiktsspr­ay
Queen of Hungary Mist, 640 kr.
2. Serum
Blue Diamond Concentrat­e,
3 100 kr.
3. Ansiktsren­s
Thermal Cleansing Balm, 780 kr.
1. 2. Racz Spa i Budapest. Bygget av forfedrene til Margarets mann Stephen. 1. Ansiktsspr­ay Queen of Hungary Mist, 640 kr. 2. Serum Blue Diamond Concentrat­e, 3 100 kr. 3. Ansiktsren­s Thermal Cleansing Balm, 780 kr.
 ??  ?? 3.
3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway