Costume (Norway)

Phoebe, Darja & Gine

Phoebe Hveem (25), Darja Barannik (29) og Gine Margrethe Larsen Qvale (30) ble sveiset sammen fordi kjaeresten­e deres var så gode kompiser, og ser for seg alderdomme­n sammen. Her er deres historie.

-

Gine: Jeg husker første gang jeg møtte deg!

Gine ser på Phoebe. Vi har samlet oss rundt et kafébord, og replikkene fyker raskt over bordet mellom de tre venninnene Phoebe, Darja og Gine.

Darja: Alle vi tre møttes gjennom kjaeresten­e våre. Eller eks-kjaeresten­e.

Phoebe: Vi to møttes faktisk på flyplassen på Barbados. Phoebe nikker til Gine.

Gine: Det var planlagt.

Phoebe: Vi hadde meldt oss på en tur gjennom venner.

Gine: Det var vellykket. «Love at first sight.» I motsetning til dere to, mener jeg.

Gine ler ertende.

Å møte trioen Gine, Darja og Phoebe er som å sitte i sola og drikke bobler midt på formiddage­n. Man blir veldig raskt i godt humør. De skaper en stemning som er smittende og sjarmerend­e, og ørlite grann forvirrend­e, siden de ofte avslutter hverandres setninger.

Darja: Femti prosent av tiden er vi sammen alle tre, ellers er det bare to av oss.

En stund var Darja mye sammen med Gine, men så fikk Gine barn. Da fikk hun et tettere forhold til Phoebe, og de to begynte å dra på turer til utlandet sammen.

Darja: Men nå er Phoebe gravid, så da er det vel tilbake til

Gine.

De tre venninnene er der i livet hvor noen rykker fra med forhold og barn.

Gine: Vi har aldri følt på det å vaere femte hjul på vogna. Darja: Hvis dere to skal i en middag, så kan jeg alltid slenge meg på – jeg blir ikke holdt utenfor.

Gine: Det er ikke så «jentete», akkurat. Og hvis dere to hadde dratt et sted uten meg, da hadde jeg ikke lurt på hvorfor jeg ikke ble bedt med.

Phoebe: Ofte er sjalusi et problem for noen venner. Sånn er det aldri for oss.

Darja: Vi har et veldig åpent vennskap, og er en trio som stoler ekstremt på hverandre. Ingen holdes utenfor.

Gine: Ja, det skal jeg love deg.

Hun multi-tasker på mobilen ved kafébordet.

Phoebe: Du, skal du bli ferdig, eller?

Hun ser ertende bort på Gine.

Darja: Vi er veldig uhøytideli­ge, alle sammen, vi tar hverandre i å mobbe hverandre litt.

Gine: Humor er det viktigste for meg.

Phoebe: Gine ler av alt, åpenbart.

Darja: Ja, faktisk, og Gine har en latter som smitter. Gine: Herregud, så hyggelig dette intervjuet er! Sier dere at jeg er en gledesspre­der?

Phoebe: Når man er sammen med deg, får man frigjort alle lykkeendor­finene.

Gine: Jeg er som en liten sjokolade!

Gine ler sin trillende latter.

Selv om de tre venninnene fyrer av replikker raskere enn Hetti, Netti og Letti, er de ikke like, verken i personligh­et eller stilmessig. Gine og Darja har jobbet proft med mote og skjønnhet i mange år, mens Phoebe har studert i utlandet og jobbet med interiør. Gine er fryktløs, Darja har et sinnssykt konkurrans­einstinkt og Phoebe er den mer sporty av dem.

Phoebe: Gine er alltid fresht sminket og bestandig velstelt, og jeg er mer en sånn «hoppe ut av senga»-type. Det er mer at jeg blir fascinert av dem, enn at jeg føler noe press. Jeg synes det er kult at Gine og Darja har evnen til å gjøre det hver dag.

Gine: Vi har en Whatsapp-gruppe som vi bruker hele tiden, og vi melder hverandre når vi er ute og shopper. Da skriver vi ting som «velg den fargen, ikke den».

Darja: Vi hjelper hverandre i stedet for å vaere misunnelig­e på hverandre. Og vi byttelåner.

Phoebe: Alle har sin egen greie.

Gine: Vi kunne hatt det samme klesskapet, vi bare styler det litt ulikt.

Både Phoebe og Gine har giftet seg de siste tre årene, og alle som har venninner som gifter seg, vet hvor spennende valg av forlover er for en forelsket sjel.

Phoebe: Vi var sykt mye sammen i perioden før vi giftet oss, også fordi mennene våre var veldig gode venner fra før.

Gine: Jeg hadde altså Phoebe og en annen venninne fra min gamle gjeng som forlovere, og det falt naturlig for meg. Men Darja vet jo veldig godt at jeg elsker henne, så det handler ikke om det.

Phoebe: Jeg hadde en forlover som er min eldste venninne, og så hadde jeg tre brudepiker. En var Gine, en var søsteren min og en tredje en gammel venninne. Hadde jeg giftet meg i dag, hadde Darja definitivt vaert mitt valg som brudepike!

Hun sender Darja et varmt blikk. Darja: Ja, ett hundre prosent. De to siste årene har vi vaert på telefonen absolutt hver eneste dag.

Phoebe: Sånn er det i livet. Vi har skapt et vennskap som er veldig unikt. Det er noen personer i livet som er ment for å bli, mens andre forsvinner.

Darja: Jeg har venninner jeg var bestevenn med som femåring, og som jeg er venn med fortsatt. Jeg er også veldig naer med søsteren min, så når jeg skal gifte meg får jeg et kjempedile­mma.

Phoebe: Man angrer aldri på noen man var venner med.

Gine: Når man får barn, så forsvinner man litt, men man kommer sterkt tilbake. Livet skjer. Man vet aldri hva som skjer hos den andre, da.

Darja: Jeg, for eksempel, har blitt singel for første gang på fjorten år.

Phoebe: Men der føler jeg vi har en fin gjeng. Vi er ikke bare knyttet sammen par og par, og det er ikke sånn på en middag at parene sitter sammen.

De har en direkte tone og sier ting rett ut, i stedet for å dra hjem og lure på om stemningen plutselig ble litt rar.

Phoebe: Det oppstår selvfølgel­ig småting, men da tar vi det der og da.

Gine: Og hvis du for eksempel avbryter mye, så sier vi gjerne «må du avbryte, Darja?». Vi har en direkte tone.

Phoebe: Det kan vaere annerledes med andre venninner. Jeg synes at det er vi tre som har den beste kommunikas­jonen. Vi orker ikke å gå rundt med en rar følelse i kroppen av at noe er galt.

Gine: Vi har ikke tid til noe tull. Jeg er superhard på sånne ting. Jeg har null tid til overs. De venninnene jeg skal ha, er bra damer – jeg har ikke tid til folk som ikke vil meg vel. Darja: Det laerer man seg med årene.

De tre ser selvfølgel­ig for seg en fantastisk alderdom sammen når den tid kommer.

Phoebe: Åh, fy fader! Spise og drikke vin.

Darja: Ja, da sitter vi i Sør-frankrike og drikker vin. Gine: Rosévin.

Phoebe: Da skal vi bare dra på venninnetu­rer og kose oss. Vi er livsnytere.

Darja: Og alle er single.

Phoebe: Det håper jeg ikke er skjebnen min.

Darja: Kan vi ikke kjøpe et hus i Sør-frankrike sammen? Ha, ha!

Gine: Det er uansett fellesnevn­eren vår at vi er livsnytere, alle sammen. Vi elsker å spise mat og drikke vin og ha de gode samtalene.

Gine: Det er to forskjelli­ge typer kjaerlighe­t; den man har med en venninne og med en kjaereste. Man har ikke den intime kjaerlighe­ten med venninner, men man blir like glad i dem. Darja: Og så er det kanskje litt annerledes hva slags type samtaler man har med en venninne. Phoebe: Venninner føles som et deilig fristed.

«Vi har et veldig åpent vennskap, og er en trio som stoler ekstremt på hverandre. Ingen holdes utenfor.»

 ??  ?? PHOEBE: Blazer Envelope19­76 hos Net-a-porter.com, 4 599 kr.
Perlekjede Sophie Bille Brahe hos David-andersen, 21 590 kr.
Andre halssmykke­r, Phoebes egne.
DARJA: Bluse Ohheygirl, pris på forespørse­l.
Øredobber Annie Berner hos F5, 5 200 kr.
Halssmykke­r, Darjas egne.
GINE: Kjole H&M Studio, 1 299 kr.
Smykker, Gines egne.
PHOEBE: Blazer Envelope19­76 hos Net-a-porter.com, 4 599 kr. Perlekjede Sophie Bille Brahe hos David-andersen, 21 590 kr. Andre halssmykke­r, Phoebes egne. DARJA: Bluse Ohheygirl, pris på forespørse­l. Øredobber Annie Berner hos F5, 5 200 kr. Halssmykke­r, Darjas egne. GINE: Kjole H&M Studio, 1 299 kr. Smykker, Gines egne.
 ??  ?? DARJA: Bluse Les Coyotes de Paris, 2 899 kr. Bukse Envelope19­76, 2 199 kr. Belte, Darjas eget. Sko Manolo Blahnik, 10 449 kr. Smykker, Darjas egne. PHOEBE: Kjole Ganni, 5 599 kr. Sko Amina Muaddi, 9 599 kr. Øreringer Tom Wood, 4 199 kr. Smykker, Phoebes egne. GINE: Bluse Isabel Marant hos Høyer EGER, 8 300 kr. Bukse Rodebjer, 1 995 kr. Smykker, Gines egne.
DARJA: Bluse Les Coyotes de Paris, 2 899 kr. Bukse Envelope19­76, 2 199 kr. Belte, Darjas eget. Sko Manolo Blahnik, 10 449 kr. Smykker, Darjas egne. PHOEBE: Kjole Ganni, 5 599 kr. Sko Amina Muaddi, 9 599 kr. Øreringer Tom Wood, 4 199 kr. Smykker, Phoebes egne. GINE: Bluse Isabel Marant hos Høyer EGER, 8 300 kr. Bukse Rodebjer, 1 995 kr. Smykker, Gines egne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway