Costume (Norway)

TOM WOOD

Mottagelse­n den første ringen signert Tom Wood fikk, tydet på at dette kom til å bli en suksess. I dag selges merkevaren side om side med Balenciaga og Gucci – og har stjernesta­tus i Japan. Mona Jensen takker dedikerte hoder, hender og meninger.

-

Hvordan startet reisen?

– Etter mange år i reklamebra­nsjen, ønsket jeg å gjøre noe for meg selv – helt fra bunnen, og kun meg. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg, siden antallet ansatte stadig øker, og arbeidsdag­en er alt annet enn rolig. Jeg får likevel jobbe kreativt, og jeg står ansvarlig for det som skapes visuelt – noe jeg trives veldig godt med, sier kreativ leder og grunnlegge­r Mona Jensen.

Kan du huske det aller første designet?

– Julen 2012 var vi på juleferie med familien i Bangkok, og stoppet innom fabrikken vår på veien hjem. De hadde laget den første serien med ringer, og jeg ble overlykkel­ig da jeg så resultatet. Jeg bestemte på flekken at jeg skulle slutte i jobben jeg hadde, og satse alt på Tom Wood.

Fortell om øyeblikket der dere fikk følelsen av et gjennombru­dd ?

– Det har vaert en fantastisk reise, og jeg tror egentlig hver måned har bidratt til at vi har lyktes enda litt mer. Fra de første kundene hjemme i Norge, til litt mer uventede hendelser, som da vi ble kontaktet direkte av et par internasjo­nale kunder.

Å slå gjennom som designer i dag krever sitt. Hva tror du at dere har gjort riktig?

– Jeg tror ikke man kan gjøre én ting riktig, man må heller treffe på mange punkter samtidig. Det krever utrolig mye tid og dedikasjon fra en selv og hele teamet som jobber sammen. Det er nødvendig med harde avgjørelse­r, smarte og taktiske grep, som gjør at man blir tatt seriøst i et stadig mer presset marked. Produktene må tale for seg, skille seg ut og vaere attraktive for mange målgrupper. Dessuten må man lytte til markedskre­ftene, vaere ydmyk og villig til å endre seg. Det som virket riktig for et år tilbake, trenger ikke vaere riktig i dag.

Hvordan har merkevaren utviklet seg de siste årene?

– Tom Wood har utviklet seg fra å vaere et norsk smykkemerk­e til å bli en internasjo­nal merkevare, der over 80 prosent av omsetninge­n skjer utenlands. I dag henger vi side om side med merkevarer som Balenciaga og Gucci, noe som stiller stadig strengere krav til det vi utvikler og hvordan vi kommuniser­er utad.

Hvordan vil du beskrive merkevaren per dags dato?

– I dag jobbet det rundt 17 ansatte på kontoret vårt – og sammen er vi Tom Wood. Vi sitter på et loft i Oslo, og forsøker å konkurrere med noen av de sterkeste merkevaren­e der ute. Det krever mye av hver enkelt, og Tom Wood hadde ikke vaert det samme uten så mange dedikerte hoder, hender og meninger.

Hvilket marked er dere størst i?

– Tom Woods aller største marked er Asia, med Japan i front. Jeg tror estetikken vår treffer godt i Japan på grunn av vårt tidløse design kombinert med fokus på høy kvalitet i materialbr­uk og produksjon. Det harmonerer med det japanerne liker å investere i – plagg og tilbehør som ikke skriker for mye, og som kan vare lenge.

Hva er de største utfordring­ene ved å vaere en norsk merkevare i dag?

– Som en norsk merkevare innen mote og livsstil, savner vi en lengre historie innen design, utvikling og produksjon. Vi mangler også skikkelige støtteordn­inger, som raskere kan bidra til å få nye norske merkevarer inn i et internasjo­nalt marked. De siste årene har det skjedd mye bra, men det kreves også ekstremt mye av den enkelte gründer.

Hvilke visjoner har dere for fremtiden?

– Vi ønsker å befeste posisjonen vår internasjo­nalt som en anerkjent merkevare, og vi har en langsiktig strategi som gjør at vi kan vokse organisk.

Hva er høydepunkt­et for dere så langt?

– Et av høydepunkt­ene som har skapt størst ringvirkni­nger var da butikken The Line i New York tok kontakt i 2013 og ønsket å selge Tom Wood. Uten at vi da var klar over det, startet veksten i Japan. The Line var på den tiden et veldig nytt og spennende butikkonse­pt som mange oppsøkte, blant annet innkjøpern­e i Japan.

Hvilken person har dere blitt gladest for å se i deres design så langt?

– For oss er det mannen i gata. Når helt vanlige mennesker står på trikken ved siden av meg i noe fra Tom Wood, da blir jeg stolt.

På hvilken måte er vennskap og personlige relasjoner en del av Tom Wood?

– Tom Wood-gjengen er blitt en utrolig fin gjeng og en god miks av begge kjønn. Vi som ledere ønsker alltid at teamet skal føle at jobben er et bra sted å komme til, og vi ser at vennskap er blitt skapt på arbeidspla­ssen – og utenfor.

Dette er en god pekepinn på at teamet trives godt sammen.

 ??  ?? Tom Navn Wood på selskap: Project AS Mona Jensen, Eier(e): Morten Isachsen og Remy Myers
Opprettet: 2013 Omsetning:
50 millioner kroner i 2019 Kjennetegn:
Smykker og denim Størst marked:
Japan Årets bestselger: Øreringene Ice Hoop Sett på personligh­eter som:
David Beckham, Kylie Jenner, Lil Nas X, Sigrid og Caroline de Maigret
Mona Jensen og Morten Isachsen.
Tom Navn Wood på selskap: Project AS Mona Jensen, Eier(e): Morten Isachsen og Remy Myers Opprettet: 2013 Omsetning: 50 millioner kroner i 2019 Kjennetegn: Smykker og denim Størst marked: Japan Årets bestselger: Øreringene Ice Hoop Sett på personligh­eter som: David Beckham, Kylie Jenner, Lil Nas X, Sigrid og Caroline de Maigret Mona Jensen og Morten Isachsen.
 ??  ?? Et blinkskudd under moteuken i Paris.
Et blinkskudd under moteuken i Paris.
 ??  ?? Tom Woodbutikk­en ligger i Prinsens gate i Oslo.
Tom Woodbutikk­en ligger i Prinsens gate i Oslo.
 ??  ?? Ss20kollek­sjonen er i tro Tom Wood-stil, røff og original.
Ss20kollek­sjonen er i tro Tom Wood-stil, røff og original.
 ??  ?? Da flagship-butikken fylte ett år, samlet Mona og Morten venner og familie til fest i bakgården.
Da flagship-butikken fylte ett år, samlet Mona og Morten venner og familie til fest i bakgården.
 ??  ??
 ??  ?? Det norske smykkemerk­et er kjent for sine karakteris­tiske smykker.
Det norske smykkemerk­et er kjent for sine karakteris­tiske smykker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway