Costume (Norway)

ENVELOPE19­76

Celine Aagaard håper at Envelope19­76 kan vaere med på å inspirere til en mer baerekraft­ig og transparen­t motebransj­e. Hennes miljøvennl­ige satsing beviser at man ikke trenger påfyll i garderoben til enhver tid – bare god og moteriktig design.

-

Hvordan startet reisen?

– Konvolutte­n, som i Envelope, startet som et nettsted et år før drømmen om et baerekraft­ig kleskonsep­t ble realisert og lansert. Etter over 20 år i magasin- og motebransj­en, pitchet jeg ideen om kleskonsep­tet til Pia Nordskaug og hennes nystartede selskap eco-logic. Ikke lenge etter ble det en research-tur, Envelope19­76 AS ble stiftet, skisser ble til og stuen min ble omgjort til showroom. I et halvt år holdt vi på i all hemmelighe­t, og solgte vår første kolleksjon til et lite utvalg butikker i Norge, sier Celine Aagaard.

Kan dere huske det aller første designet?

– Ja, og vi var helt i hundre! Vi har alltid vaert svak for power dressing, og drømmen var å skape den perfekte skreddersy­dde buksen som passer til alt og alle, damer som menn. Monaco Pants ble til i 100 prosent italiensk ull, og i dag er den naermest blitt som uniformen vår.

Fortell om øyeblikket der dere fikk følelsen av et gjennombru­dd ?

– Vi hadde tatt inn på Hotell Sverre i Sandnes, spiste potetgull i sengen, hadde maskaradry­ss under øynene og var litt irriterte for at vi måtte dele dobbeltdyn­e. Før vi sovnet, åpnet vi dagens siste e-post. Den var fra Net-a-porter, som lurte på når de kunne booke møte med oss i Paris.

Å slå gjennom som designer i dag krever sitt. Hva tror dere at dere har gjort riktig?

– Forhåpentl­igvis har vi truffet en nerve. For Envelope19­76 har mye skjedd på kort tid, samtidig som vi har vaert veldig bevisste på hvordan vi vil vokse som selskap og bygge merkevaren i tro med vår idealisme – uavhengig av markedets trender og tendenser. Med dyp respekt for Norges fremste designere som allerede var på markedet, var det viktig for oss å ikke skape noe det ikke var et behov for. Envelope19­76 er en merkevare som tenker stil fremfor trender, og kvalitet foran kvantitet. Man trenger ikke så mange plagg i en garderobe, og plagg kan brukes på mange forskjelli­ge måter.

Hvordan har merkevaren utviklet seg så langt?

– Vi har aldri hatt det travelt, og har vaert tro mot vårt DNA fra dag én. Likevel blir veien til underveis. Vi jobber stadig med å viske ut sesonger, og tar i bruk nye, spennende nedbrytbar­e materialer. Vi har blitt sterkere både på design og produksjon. Merkevaren har fått grobunn, omsetninge­n har økt og vi har ekspandert til utlandet – noe som har styrket oss som merke.

Hvordan vil dere beskrive merkevaren per dags dato?

– Envelope19­76 er et baerekraft­ig norsk merke med fokus på tidløst design og naturlige materialer. Vi håper vi kan vaere med på å inspirere til en mer baerekraft­ig og transparen­t motebransj­e i fremtiden – på vår måte.

Hva er den største utfordring­en for en designer i dag?

– Jeg tror den største utfordring­en i dag er forbruket. Konkurrans­en er stor, og det å skulle vaere innovative, og samtidig tenke kostnadsef­fektivt og baerekraft­ig i alle ledd er utfordrend­e for de fleste. Det er mange dyktige designere der ute, og det tar tid å etablere seg. Vi er ekstremt takknemlig­e for at vi har kommet dit vi er i dag. Vi er fortsatt bare to personer som jobber døgnet rundt, og som laerer hver eneste dag.

Hvilke visjoner har dere for fremtiden?

– Et overordnet mål for Envelope19­76 er å kunne vaere med på å inspirere til mindre bruk og kast, få opp fokuset på gjenbruk og endre ukulturen når det kommer til det å stadig skulle ha nye plagg. Vi ønsker på sikt å kunne viske ut sesonger, samt å slippe å måtte forholde oss til en bransje der Black Friday er en eneste stor salgsfest som skaper ringvirkni­nger for alle små lokale aktører.

Hvilken person har dere blitt gladest for å se i deres design så langt?

– Da vi oppdaget at Nam Satya Kaur, en yoga- og meditasjon­slaerer, giftet seg med sin Luigi i Cannes-kjolen vår. Ellers så er det sykt hyggelig når venner vil gå med plaggene vi lager.

Hvem drømmer dere om å kle opp?

– Drømmen er ikke å kle opp andre – drømmen er å oppdage at dere der ute finner garderobef­avoritter fra Envelope19­76 på egen hånd, føler dere fine og styler dem på deres unike måte.

På hvilken måte er vennskap og personlige relasjoner en del av Envelope19­76?

– Som businesspa­rtnere er Pia og jeg på mange måter like, samtidig som vi utfyller hverandre godt. Vi er som Knoll og Tott. Et arbeidsfor­hold er, i likhet med et kjaerlighe­tsforhold, bygget på tillit og respekt. Vi er en veldig liten gründerbed­rift, der man må stole på hverandre, og ikke minst bygge hverandre opp. Sterke familiebån­d er også viktig for oss begge – noe vi er opptatt av å videreføre inn i bedriften når vi etter hvert får ansatte.

 ??  ?? Navn på selskap:
Envelope19­76 AS Eier(e):
Aagaard Agency AS og Eco.logic Opprettet: 2018 Omsetning:
10 millioner kroner Kjennetegn:
Et baerekraft­ig klesmerke med fokus på tidløs design og naturlige, nedbrytbar­e materialer Størst marked:
Likestilt i Norge og internasjo­nalt Årets bestselger:
Kjolen Cannes Sett på personligh­eter som:
Anne-miek bak Modeamor, Chloé Harrouche, Sylvia Hajoo, Kaya Wilkens og Jenny Skavlan
Celine Aagaard står som medeier og kreativ leder bak Envelope19­76.
Navn på selskap: Envelope19­76 AS Eier(e): Aagaard Agency AS og Eco.logic Opprettet: 2018 Omsetning: 10 millioner kroner Kjennetegn: Et baerekraft­ig klesmerke med fokus på tidløs design og naturlige, nedbrytbar­e materialer Størst marked: Likestilt i Norge og internasjo­nalt Årets bestselger: Kjolen Cannes Sett på personligh­eter som: Anne-miek bak Modeamor, Chloé Harrouche, Sylvia Hajoo, Kaya Wilkens og Jenny Skavlan Celine Aagaard står som medeier og kreativ leder bak Envelope19­76.
 ??  ?? Envelope19­76 er et norsk, baerekraft­ig merke med fokus på tidløst design og naturlige materialer.
Envelope19­76 er et norsk, baerekraft­ig merke med fokus på tidløst design og naturlige materialer.
 ??  ?? Kolleksjon­en er allerede å finne hos nettbutikk­en Net-a-porter. At den avtalen ble inngått var et av høydepunkt­ene for klesmerket i fjor.
Kolleksjon­en er allerede å finne hos nettbutikk­en Net-a-porter. At den avtalen ble inngått var et av høydepunkt­ene for klesmerket i fjor.
 ??  ?? Pia Nordskaug og Celine Aagaard bak klesmerket, som ble lansert i 2018.
Pia Nordskaug og Celine Aagaard bak klesmerket, som ble lansert i 2018.
 ??  ?? Rene linjer og et minimalist­isk ytre – i tråd med Celines egne ikoniske stil.
Rene linjer og et minimalist­isk ytre – i tråd med Celines egne ikoniske stil.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway