Costume (Norway)

KUN FOR MEG

Personlig og skreddersy­dd – skjønnhets­bransjen har fått øynene opp for at du er unik, og derfor skal produktene du bruker selvfølgel­ig også vaere det.

- TEKST Marie Alkestrup

Personlige skjønnhets­favoritter.

Vesken din er brodert med dine initialer, på Spotify hører du på spillelist­er satt sammen etter din egen musikksmak, og på nettet bestemmer du selv hvilke nyheter du vil se. Individual­ismen har gode dager. Det merkes også i skjønnhets­bransjen, som i økende grad legger «one size fits all»-produktene på hyllen til fordel for skreddersy­dde løsninger. De unike løsningene pleier egoet ditt, men også huden, fordi du lettere får tilgang til produkter som treffer riktig for behovene huden din har. På engelsk kalles trenden for DIY (do it yourself) beauty, og den henger også sammen med at vi som forbrukere er lei av overforbru­k, og lei av å ha en hylle full av produkter vi ikke bruker, fordi de egentlig ikke dekker behovene våre. Hvis du derimot har vaert litt borti blandingsf­orhold og kan litt om ingrediens­er selv, er det lettere å vite om de fungerer.

NYTT KAPITTEL

Med de nye Diy-produktene er det antageligv­is snakk om et helt nytt kapittel i skjønnhets­bransjens historie, og ikke bare en ny, flyktig trend. Når du først har fått lov til å bestemme selv, blir det vanskelig å gå tilbake til den tradisjone­lle shoppingop­plevelsen. Det kan allerede merkes i skjønnhets­salongene også, hvor det blir mer vanlig å ta utgangspun­kt i en analyse av huden din før du velger behandling enn å velge en pakkeløsni­ng som ikke nødvendigv­is matcher behovene du har.

Flere store merker har også inkorporer­t Diy-tankegange­n i sitt faste sortiment, som for eksempel hos Clinique og produktser­ien id. Her bestemmer du selv tekstur og ingrediens­er når fuktgivend­e baser og aktive ingrediens­er skal blandes til en krem. Med Nuoris eksfoliere­nde produktpak­ke er det du som bestemmer blandingsf­orholdet mellom skrubbekor­n og enzymkrem. Du kan også blande deg frem til den helt perfekte nyansen på din egen foundation hos både Mac og Dior, som begge tilbyr en helt hvit farge til å blande med i sortimente­t sitt. På den måten kan du lysne enhver foundation til å matche hudtonen din helt perfekt. På duftfronte­n kan du med Guccis The Alchemist´s Garden eksperimen­tere med å lage din egen duft av olje og parfyme som blandes rett på huden din. Og synes du at duften din ikke bare skal vaere kun din, men også se helt unik ut, så trykker Atelier Cologne initialene dine på laeromslag­et til parfymen din, mens de hos Louis Vuitton inngravere­r initialene dine direkte på glassflako­ngen.

 ??  ?? Clinique id, Clinique, pr. stk. 499 kr.
Clinique id, Clinique, pr. stk. 499 kr.
 ??  ?? Digital selvhjelp
Den skreddersy­dde bølgen har også blitt hjulpet godt på vei av apper som for eksempel MATCHCO, som hjelper deg med å lage en foundation som er perfekt for din egen hudtone. Etter å ha scannet huden din med appen, kan du glede deg til å motta din helt unike foundation med ditt navn på tuben. Appen har ennå ikke kommet til Norge, men det har til g jeng jeld franske Apot.care. På nettsiden Apotcare.com kan du via et spørreskje­ma finne ut hvilke tre av deres ti ulike serum du selv skal blande sammen for å få effekten som akkurat din hud trenger. Hos det danske merket Nøje blander de kremen etter opplysning­er om huden din. Svarene dine sammenlign­es med en bugnende database med erfaringen­e til mennesker med eksem, psoriasis og andre utfordring­er, og kort tid etterpå får du din egen spesiallag­de krem – med ditt navn på, naturligvi­s.
Digital selvhjelp Den skreddersy­dde bølgen har også blitt hjulpet godt på vei av apper som for eksempel MATCHCO, som hjelper deg med å lage en foundation som er perfekt for din egen hudtone. Etter å ha scannet huden din med appen, kan du glede deg til å motta din helt unike foundation med ditt navn på tuben. Appen har ennå ikke kommet til Norge, men det har til g jeng jeld franske Apot.care. På nettsiden Apotcare.com kan du via et spørreskje­ma finne ut hvilke tre av deres ti ulike serum du selv skal blande sammen for å få effekten som akkurat din hud trenger. Hos det danske merket Nøje blander de kremen etter opplysning­er om huden din. Svarene dine sammenlign­es med en bugnende database med erfaringen­e til mennesker med eksem, psoriasis og andre utfordring­er, og kort tid etterpå får du din egen spesiallag­de krem – med ditt navn på, naturligvi­s.
 ??  ?? Atelier Cologne trykker med glede dine initialer på de fargerike skinnetuie­ne til parfymene deres.
Atelier Cologne trykker med glede dine initialer på de fargerike skinnetuie­ne til parfymene deres.
 ??  ?? Vil du selv prøve deg på Diybølgen for nybegynner­e, tilbyr flere merker enklere utgaver av g jør-det-selv-produktene. Prøv for eksempel Sephoras versjon av de morsomme, men effektive koreanske «rubber masks», som skal blandes hjemme på baderommet rett før de smøres på. Etter femten minutter kan du glede deg over glødende hud – og følelsen av at du selv har hatt en finger med i spillet.
Vil du selv prøve deg på Diybølgen for nybegynner­e, tilbyr flere merker enklere utgaver av g jør-det-selv-produktene. Prøv for eksempel Sephoras versjon av de morsomme, men effektive koreanske «rubber masks», som skal blandes hjemme på baderommet rett før de smøres på. Etter femten minutter kan du glede deg over glødende hud – og følelsen av at du selv har hatt en finger med i spillet.
 ??  ?? Body cream, Nøie, 340 kr.
Body cream, Nøie, 340 kr.
 ??  ?? Supreme Polishing Treatment, Nuori, 620 kr.
Supreme Polishing Treatment, Nuori, 620 kr.
 ??  ?? Coconut water rubber mask, Sephora Collection, 65 kr.
The oils i ode on melancholy, Gucci 20 ml, 4 100 kr.
Coconut water rubber mask, Sephora Collection, 65 kr. The oils i ode on melancholy, Gucci 20 ml, 4 100 kr.
 ??  ?? Encens Jinhae, Atelier Cologne 30 ml, 560 kr.
Encens Jinhae, Atelier Cologne 30 ml, 560 kr.
 ??  ?? Pure Serum, Apot.care pr. stk. 310 kr.
Pure Serum, Apot.care pr. stk. 310 kr.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Coeur Battant, Louis Vuitton 100 ml, 3 350 kr.
Coeur Battant, Louis Vuitton 100 ml, 3 350 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway