Costume (Norway)

DE BESTE PRADAKOLLE­KSJONENE GJENNOM TIDENE

-

Hårbøylen

SS 2019 – Prada kikket i arkivene i denne kolleksjon­en, hvor den trekantete logoen var fremtreden­de på alt fra pologenser­e til silkestrøm­per. Hun relanserte også den store hårbøylen i tykk silke, som straks ble en global suksess i influenser­verdenen.

Juvelfarge­r

SS 2007 – Miuccia Prada hadde nok tatt en titt i smykkeskri­net sitt for inspirasjo­n da hun sendte en kolleksjon av juvelfarge­t silke ned catwalken. Lengden var lårkort, og looken ble toppet med dekadente turbaner som snart kunne kjøpes i billige kopier hos alt fra H&M til Zara og Mango.

Jazz Age

SS 2011 – det smalt virkelig i fargepalet­ten da Prada sendte ut en sommerkoll­eksjon bestående av T-skjortekjo­ler, rokokkomøn­stre og bananøredo­bber. Men det var de pangfarged­e pelsstolae­ne som virkelig traff mainstream­en, og var med på å kickstarte trenden med farget pels og fake fur.

Grafiske mønstre

SS 1996 – Ugly chic ble det kalt, da modellene på Pradas catwalk var kledd i tapetmønst­re, flyvertinn­euniformer og 70-tallsfarge­r. Kolleksjon­en sjokkerte motebransj­en og inspirerte blant andre Marc Jacobs da han debuterte hos Louis Vuitton i 1997.

Bare blonder

FW 2008 – Blonder, kniplinger og transparen­te kjoler ble plutselig moderne igjen med denne minimalist­iske, nesten kjølige kolleksjon­en. Freja Beha kom blant annet ut på podiet i et look med svarte blonder og en krage som fortsatt ville sett trendy ut den dag i dag.

Vinylblank­e lepper

SS 2010 – Miuccia innledet det nye tiåret med å skjaere helt inn til benet med minimalist­iske silhuetter i grå silke eller mønstre som minnet om retro-postkort fra Hawaii. Hun startet også trenden med krystallpy­ntete topper og kjoler, og satte prikken over i-en med naermest vinylligne­nde lepper, som satte turbofart i salget av rød leppestift.

Power women

FW 2013 – Flere 90-tallsmodel­ler dukket opp på catwalken i grå og svart ull, figurnaere snitt og bare skuldre i 2013. Sett i bakspeilet var denne visningen et forvarsel på en ny periode med sexy selvsikker­het og en feiring av tøffe kvinner med ben i nesen. Plutselig ble et belte i midjen et must.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway