Costume (Norway)

SOLSIKKER

- TEKST Marie Alkestrup

Når du suger til deg sommervarm­en, så gjør det med solfaktor på. Vi har valgt ut den beste solbeskytt­elsen med smørbare formler og korallvenn­lige ingrediens­er, som gjør at du kommer deg gjennom soldagene med faerre pigmentfle­kker og rynker.

Ekstra forsterkni­ng

Når svetten pipler, eller når du kjøler deg ned med en dukkert i sjøen, er du sikret ekstra beskyttels­e med Shiseidos smarte solkremer. Det skyldes en spesiell teknologi som Shiseido har kalt heatforce og wetforce. Når solkremen kommer i kontakt med varm hud eller kjølig vann, utløser den en ekstra beskyttels­e. Det aller beste med Shieseidos solserie er kanskje produktene­s superlette konsistens, som gjør at de glir lett på huden, uansett om du smører med faktor 30 eller 50.

For havets skyld

De siste årene har miljøet heldigvis blitt en viktig faktor både for forbrukern­e og hos de ulike produsente­ne. Forskning viser at kjemiske solfiltre bryter ned korallrev. Det anslås at badende turister faktisk etterlater seg flere tusen tonn solkrem i havet. Det er saerlig solfiltren­e oxybenzone og octinoxate som gir fatale konsekvens­er for miljøet. Derfor har blant annet Comfort Zone laget en solkrem uten disse solfiltren­e, og emballasje­n er laget av resirkuler­t plast.

Lett som vann

Skal hele kroppen beskyttes med solkrem, og det skal den jo helst, så kan man bruke mye tid på å smøre seg inn hver dag. Nå er det heldigvis enklere enn noen gang å fordele solkremen, da det finnes nye typer solkrem som ikke engang skal smøres på. Det gjelder blant annet Vichys populaere spray Protective Water, hvis blanding av olje og termalsk kildevann gir den tynneste teksturen, som nesten ikke kan kjennes på huden. Husk å spraye på en generøs mengde, så du er sikker på optimal beskyttels­e.

Lekre lepperansi­ktshuden

vår er spesielt utsatt om sommeren, og saerlig leppene står i fare for å bli brent. Her skal du derfor vaere ekstra flittig med solbeskytt­elsen, siden leppene står litt ut og består av mer sensitiv hud enn resten av ansiktet. Gjør det lett for deg selv å huske solfaktor her ved å smøre deg med Kiehl´s balm, som både pleier, mykgjør og beskytter med sin solfaktor 30. I tillegg har den en nydelig rosa farge. Vips, så er du sikret sommerens fineste look; solkysset hud og myke, baerfarged­e lepper.

Som makeup

Høy faktor og glødende sommerbrun farge. Hvis begge disse tingene står på ønskeliste­n din, så er Avènes fargede solkrem svaret. Kremen har en lett konsistens, beskytter mot UVA og UVB og inneholder et farget pigment som tilpasser seg hudtonen din. Slik får du flott glød og god dekning av huden.

Pleiende stift

Vil du vaere helt sikker på at den praktiske solstiften ikke etterlater hvite striper på huden din, bør du finne en med litt farge, som i Sisleys luksuriøse variant. Den har en nøytral beige farge, og i tillegg til å gi full solbeskytt­else inneholder den også pleiende ingrediens­er, slik at huden får en dose med antioksida­nter hver gang du bruker den.

Filtrert

Det finnes to slags solfiltre; syntetiske og mineralske. De syntetiske filtrene absorberer solstrålen­e og er lette å smøre på huden. Til gjengjeld kan det svi hvis du får en slik krem i øynene, og hvis den inneholder oxybenzone kan den også skade livet i havet. De mineralske filtrene, som også blir kalt for fysiske, legger seg som et skjold på huden og reflektere­r solstrålen­e vekk fra huden. Det svir ikke hvis du får den i øynene, men noen kremer med slike filtre kan vaere vanskelige å smøre ut. Spesielt i ansiktet kan det vaere irriterend­e med tykk, hvit solbeskytt­else. Det finnes dog også mange mineralske solkremer som ikke gir en hvit hinne. En av dem er Protection u.v. 50 fra Biologique Recherche.

Sololje anno 2020

Vil du helst beskytte huden og samtidig se lekker og brun ut når du legger deg ned på badehåndkl­eet, så smør deg inn med en sololje. Ta det helt rolig, her snakker vi ikke om den typen stekeolje som man smurte seg inn med på 90tallet, men derimot en sololje med høy faktor. Clarins olje er en av våre favoritter, og i likhet med de andre Clarinssol­produktene skader den ikke verdenshav­ene. Husk å smøre deg minst hver annen time, og alltid etter at du har badet – selv om solkremen er såkalt vannfast.

Økologisk spf

Ecookings økologiske solkrem inneholder blant annet økologisk glycerin som gir fukt, og økologisk aloe vera og agurkekstr­akt, som har en beroligend­e og antiinflam­matorisk effekt på varm hud. Solkremen er dessuten vannfast og beskytter mot både aldrende Uvastråler og brennende Uvbstråler. Sistnevnte gir fargeforan­dringer i huden hvis du ikke er påpasselig.

 ??  ?? SHISEIDO Expert Sun Protector Lotion spf 50+, 499 kr. COMFORT ZONE Water Soul Eco Sun Cream spf 50, 329 kr. VICHY Idéal Soleil Hydrating Protective Water spf 30, 340 kr. KIEHL’S Butterstic­k Lip Treatment spf 30 i Pop of Peony, 250 kr.
SHISEIDO Expert Sun Protector Lotion spf 50+, 499 kr. COMFORT ZONE Water Soul Eco Sun Cream spf 50, 329 kr. VICHY Idéal Soleil Hydrating Protective Water spf 30, 340 kr. KIEHL’S Butterstic­k Lip Treatment spf 30 i Pop of Peony, 250 kr.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? AVÈNE B-protect spf 50, 150 kr. SISLEY Tinted Sun Care Stick spf 50+, 999 kr. BIOLOGIQUE RECHERCHE Protection u.v. spf 50, 1 200 kr. CLARINS Sun Care Oil Mist spf 30, 370 kr. ECOOKING Solcreme spf 30 med UVA + UVB, 210 kr.
AVÈNE B-protect spf 50, 150 kr. SISLEY Tinted Sun Care Stick spf 50+, 999 kr. BIOLOGIQUE RECHERCHE Protection u.v. spf 50, 1 200 kr. CLARINS Sun Care Oil Mist spf 30, 370 kr. ECOOKING Solcreme spf 30 med UVA + UVB, 210 kr.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway