Costume (Norway)

EMILIE STORDALEN

Hotellåpni­ng i København og familietid på hytta i Lillesand er blant sommerens viktigste begivenhet­er for Emilie Anker Stordalen.

-

Hva skal du i sommer?

– I juni åpnet vi vår største satsing i Danmark noensinne, Villa Copenhagen. Det er et helt unikt hotell midt i hjertet av København. Bortsett fra det, er planen å vaere i Lillesand med familien.

Hva liker du å gjøre i Oslo om sommeren?

– Etter å ha bodd i utlandet i mange år, har jeg blitt veldig bevisst på hvor heldige vi er som bor i Oslo med naerhet til fjell, sjø og byliv. Så en perfekt dag for meg i Oslo består av å trene eller gå tur ute i skogen eller langs vannet, for så å drikke litt vin med venner på restaurant.

Del et Oslo-tips du liker å holde for deg selv.

– En ting jeg laerte da jeg jobbet med Clarion Hotel The Hub, var hvor mange spennende ting man kan finne på Visit Norway eller Visit Oslo sine hjemmeside­r. Anbefales for nye tips!

Hvis du kunne reist utenlands, hvor skulle du ønske at du var akkurat nå?

– Jeg er veldig glad i skandinavi­sk sommer, men en liten tur til Frankrike hadde ikke vaert dumt.

Hvilket sted i Norge drømmer du om å besøke og med hvem?

– Jeg har veldig lyst til å dra til Svalbard en sommer. Jeg var der en vinter, og det var en helt surrealist­isk og unik opplevelse. Vi har også pusset opp et flott hotell der, Funken Lodge, så dit ville jeg tatt med meg kjaeresten min.

Hva er ditt beste sommerminn­e?

– Hele storfamili­en som sitter ute til langt på natt i Lillesand og spiser middag sammen. Vi er ofte over 15 personer, og vi synger, prater, ler, gråter og deler historier fra året. Det er et herlig kaos, og jeg elsker hvert sekund av det.

Hvordan holder du humøret oppe i disse koronatide­r?

– Reiselivsb­ransjen er jo hardt rammet av koronakris­en, så for meg er det viktig å jobbe for at vi skal komme oss gjennom dette på best mulig måte. Jeg har fantastisk­e kollegaer, som gjør en stor innsats i disse dager. Håpet er å få tilbake alle som er permittert.

Hvis det er én person du kunne tilbrakt hele sommeren i karantene sammen med, hvem ville det vaert?

– Kjaeresten min, Jens. Han er verdens mest balanserte person og utdannet kokk, så det hadde jo blitt en topp sommer.

Hva tror du at du kommer til å ta med deg videre som laerdom etter å ha opplevd pandemien?

– Det er for tidlig å si, vi står jo fortsatt midt oppi dette. Men at vi alle vil forandre oss på en eller annen måte og ta med viktig laerdom, er åpenbart.

Hvilke plagg redder sommerstil­en?

– En enkel hvit eller svart sommerkjol­e, som kan styles forskjelli­g ut ifra hva man skal den dagen.

Hva blir ditt neste kjøp?

– Jeg prøver å bli mer bevisst på å bruke alt jeg har i skapet, istedenfor å kjøpe nytt. I tillegg er jeg heldig som byttelåner litt med Gunhild (Stordalen, red. anm).

Hvilket skjønnhets­produkt klarer du deg ikke uten om sommeren? – Jeg skal vaere flink og si solkrem.

Dine favoritt-insta-kontoer akkurat nå?

– Det går mye i reisekonto­er, som @condenastt­raveller, @uniquedest­inations, @mittoslo og @nytimestra­vel, for å nevne noen veldig få. Jeg synes også det er fint å ha litt humor og substans i feeden og liker godt @runeerkul, @bloombergb­usiness, @businesswe­ek og theskimm.

Hvilken app har du brukt mest den siste tiden?

– 100% google hangout. På det verste gikk jeg med to power banks fordi den stjeler så mye batteri.

For dem som drømmer om en karriere som din, hva er dine beste råd?

– Et hotell er unikt på den måten at det er et mikrounive­rs, og derfor har det rom for veldig mange ulike roller. Vi trenger økonomer, servicehel­ter, selgere, ledere, stylister, kokker, introverte og ekstrovert­e, høyt utdannede og selvlaerte i en god miks. Så alt handler om å finne det man liker å drive med.

 ??  ?? Emilie Stordalen skal vaere mye på jobb i sommer.
Her på balkongen til et av hotellene hun jobber med, Amerikalin­jen i Oslo, ikledd en kjole fra Zimmermann.
Emilie Stordalen skal vaere mye på jobb i sommer. Her på balkongen til et av hotellene hun jobber med, Amerikalin­jen i Oslo, ikledd en kjole fra Zimmermann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway