Costume (Norway)

Møt filmaktuel­le Kristine Kujath Torp.

-

Hun har gitt ut barnebok, er utdannet produksjon­sdesigner og debuterte i storfilmen Den største forbrytels­en i fjor. I den spilte hun mot Jakob Oftebro. Nå er Kristine Kujath Torp (28) fra Oslo aktuell med sin første hovedrolle i Ninjababy, en indie-komedie som handler om Rakel som blir gravid etter en one night stand. Vi tok en prat med stjernesku­ddet. Hva gjør du akkurat nå?

– Nå binger jeg Lars Monsen-programmer hjemme i København og prøver å chille så mye som mulig med kjaeresten før jeg igjen skal tilbake til Norge for å jobbe. Hvordan vil du beskrive deg selv?

– En bekymret livsnyter. Hva slags oppvekst hadde du?

– Jeg hadde en veldig fin oppvekst i Oslo, hvor jeg fikk lov og plass til å utfolde meg kreativt så mye jeg ville. Hvordan var det å spille din første hovedrolle på film i Ninjababy?

– Det var stort, og helt utrolig gøy! Rakel, som jeg spiller i filmen, var en drøm å spille for meg som skuespille­r. Det var så mye å ta tak i, både i henne som karakter og i alle problemene som blir kastet etter henne. Jeg er veldig glad for at det var akkurat Ninjababy som ble min debut. Hva slags tanker har du selv rundt det å få barn?

– Vi får se hva tiden bringer for min egen del, men jeg synes generelt det er viktig å kunne vaere åpen om at det for noen er helt fantastisk, men ikke for andre. Hvilken skuespille­r drømmer du om å spille mot?

– Jeg elsker å spille mot min gode venn Frederikke Dahl Hansen, og drømmer om å spille mot henne igjen snart. Hvordan har pandemien påvirket karrieren din?

– Jeg har vaert veldig heldig, og har kunnet jobbe gjennom hele pandemien, men det er klart det er kjipt at kinoene er lukket flere steder i landet, at man ikke kan holde ordentlige premierer og reise på filmfestiv­aler med filmene man har jobbet så hardt for. Hva slags forhold har du til mote?

– Et rimelig avslappet ett. Jeg synes klaer er gøy, men er ikke opptatt av hva som er på mote eller ikke. I hvert fall ikke bevisst. Du er designer, forfatter og skuespille­r – hvordan sjonglerer du alt dette, og hva ligger ditt hjerte naermest?

– De siste årene har skuespille­t hatt hovedplass­en, og så har jeg fylt fritiden med skriving og design. Det er vanskelig å svare på hva som ligger hjertet mitt naermest, for jeg føler jeg er litt avhengig av alle delene. Jeg tror ikke jeg hadde vaert helt fornøyd hvis jeg kun fikk g jøre en av tingene. Hva gleder du deg mest til denne våren?

– At Ninjababy skal ha premiere! Og at covid går og legger seg.

Ninjababy har premiere på norske kinoer 26. februar.

 ??  ??
 ??  ?? Ninjababy er en norsk komedie om 23 år gamle Rakel, som finner ut at hun er seks måneder på vei etter en uromantisk date.
Ninjababy er en norsk komedie om 23 år gamle Rakel, som finner ut at hun er seks måneder på vei etter en uromantisk date.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway