Costume (Norway)

Ekspertene­s favoritter

Fra en fantastisk salve til tørr hud og triste lepper til den mest allsidige hårsprayen. Vi har snakket med fire kvinner med en helt spesiell lidenskap for hud, hår og makeup om deres beste skjønnhets­tips og hvilke produkter de sverger til.

- TEKST Marie Alkestrup og Sonia Uppal

Ekspertene­s favoritter. Hvilke produkter bruker de som jobber med hud, hår og makeup selv?

Hvilke skjønnhets­produkter vil du nødig unnvaere?

– Solkrem. Jeg går aldri ut uten å ha på meg solkrem fra Clarins. Solen er som kjent svaert skadelig for huden – og mange glemmer at solkrem ikke kun skal brukes på stranden om sommeren, men at den er et must hver gang du er utendørs, uansett årstid. Jeg bruker også alltid makeupfjer­ner, selv når jeg er supertrøtt og ikke har energi til å fjerne sminken. Huden skal få lov til å puste.

Er det noen skjønnhets­produkter du ofte oppfordrer andre til å prøve? – Ja: Homeoplasm­ine. Den er fantastisk til tørre lepper og tørr hud.

Hva er viktigst når det gjelder skjønnhet?

– Mye er viktig og gjør en forskjell. Du bør vaere aktiv – dra på treningsse­nteret eller spille tennis – eller hva som helst som får deg til å bevege deg. Det er også supervikti­g å spise ordentlig. Det er i virkelighe­ten de basale tingene som får håret, huden og kroppen til å føles og se fantastisk ut.

Hvordan pleier du håret ditt?

– Mitt hår et ganske fyldig og med naturlig krøll, så min utfordring er derfor at få dempet lokkene. Jeg bruker en leave in-balsam og proteinspr­ay fra Less is More til å gi tyngde, samt alltid et par dråper med olje fra Oribe i hårtuppene, så de ikke blir tørre.

Har du et godt tips til å skjule manglende nattesøvn?

– Søvn er svaert viktig, men for meg er det ikke alltid det enkleste å få med alle mine reiser, tidsforskj­eller og så videre. Det som virkelig hjelper meg, er silkemaske­n og -puten fra The Beauty Sleeper, laget av Lotte Barnholdt, som er gift med min gode venn Cim Mahony. Uansett om jeg skal sove i sengen min, på et fly eller i en bil, er masken og puten magisk: Boom, der går bare lyset, og jeg sover som en baby.

Hva har du alltid med i vesken?

– Pass, mobillader, notisboken min og blyanter, og nå også selvfølgel­ig munnbind. Siden jeg mister dem hele tiden, tar jeg med mange.

Hvordan skjemmer du deg selv bort?

– Med massasje. Jeg tar massasje minst en gang i uken, og jeg har etter hvert etablert et nettverk av yndlingsma­ssører i forskjelli­ge byer. Et skumbad sammen med Kiehl’s badeskum er også en favoritt. Jeg kan ligge i badekaret i timevis mens jeg hører på kul musikk og røyker sigar.

Hvordan holder du deg sunn?

– Ved å gjøre pilates, trene, spille tennis og å spise sunt. Lag mat du elsker, og omgi deg med fantastisk­e venner og familie – det er nøkkelen til glede og god helse. 1. HOMEOPLASM­INE Salve, 155 kr. 2. BJÖRK & BERRIES Nourishing Cleanser, ca. 370 kr. 3. LESS IS MORE Protein Spray, 285 kr. 4. CLARINS UV Plus Anti-pollution spf 50, 470 kr. 5. THE BEAUTY SLEEPER Silk Eye Mask i Musca Pale Blue, 1 200 kr.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway