Costume (Norway)

Isabel Fjelking

-

MAKEUPARTI­ST

For den populaere danske makeuparti­sten handler skjønnhet om å ha det godt med seg selv – uansett om følelsen kommer av å trene eller å følge en daglig skjønnhets­rutine, slik Isabel selv gjør.

Hvilket produkt anbefaler du alltid til andre?

– Skin Food fra Weleda. Dette er en naeringsri­k krem som inneholder masse fukt, og som kan benyttes av hele familien. Jeg bruker den som en naturlig shine til ansiktet ved å legge den over kinnbenet, på neseryggen og i øyenkroken. Har jeg tørr hud, som man typisk har i Skandiavia om vinteren, bruker jeg den i hele ansiktet.

Hva er viktigst når det gjelder skjønnhet?

– Jeg bruker mye tid på å pleie huden min. Er huden fin og glødende, trenger man ikke å bruke så mye makeup. Det kan vaere tilstrekke­lig med en dagkrem med litt farge i. Jeg bruker Dermalogic­as Sheer Tint med faktor 20. Trenger man å dekke mer, kan man bruke en concealer til det – der det er nødvendig.

Har du et godt tips hvis huden krangler?

– Rens huden godt. Jeg renser min to ganger om dagen. Om kvelden bruker jeg litt mer tid på det, og da peeler jeg med Dermalogic­as Multivitam­in Thermafoli­ant. La huden få puste hvis den er stresset, og unngå å legge for mye makeup der den er irritert. En god mist er også deilig. Jeg bruker Care Mist Delight fra Rudolph Care. Den virker lindrende på små hudproblem­er som rødme og irritasjon.

Hvilke produkter redder deg på dager der du ikke har fått din tiltrengte nattesøvn?

– Eye patches. Jeg føler at de gir en rask effekt på morgener når jeg vet at jeg har en lang dag foran meg. Jeg er også glad i 360 Eye and Lip Contour fra Evolve Organic Beauty, som beskytter huden rundt øynene og reduserer poser og mørke ringer under øynene.

Hvordan ser makeupen din ut?

– Min hverdagsma­keup er ganske enkel, men til fest kan jeg godt gi litt gass. Jeg fokuserer typisk enten på øynene eller leppene; bruker jeg for eksempel øyenskygge, tar jeg kun gloss på leppene. Og omvendt: Har jeg knallrøde lepper, holder jeg øyensminke­n enkel.

Hvordan pleier du håret ditt?

– Jeg skifter ofte hårstil, så mitt valg av pleie avhenger av frisyren min. Men jeg bruker alltid en god hårkur med kokosolje og et hårserum, fordi det tilfører hodebunnen vitaminer og naeringsst­offer.

Hva har du alltid med i vesken?

– Min Maison Louis Marie-parfyme, glossen min fra Clarins og Lip Balm fra Tromborg.

Har skjønnhets­vanene dine endret seg under pandemien?

– På foto-shoots har jeg nå alltid på meg munnbind, og derfor bruker jeg ikke like mye makeup som før – huden skal få lov til å puste. Og så fokuserer jeg mer på øynene med en god maskara og på brynene. På sistnevnte legger jeg Boy Brow fra Glossier, som er en kremet voks som farger og former brynene.

Har du et hemmelig skjønnhets- eller hårtips?

– Jeg elsker multiprodu­kter og å bruke alminnelig­e produkter til flere formål, for eksempel kokosolje. Det kan du bruke i håret som en hårkur eller en leave in-conditione­r og på kroppen, så huden blir myk og fin. Jeg elsker også å legge en bronzer på både kinnben og øyne fordi det gir et flott og naturlig resultat. Leppestift kan også legges på kinnene for en friskere look. 1. GLOSSIER Boy Brow, 170 kr. 2. DERMALOGIC­A Sheer Tint spf 20 i Medium, 580 kr. 3. MAISON LOUIS MARIE No. 04 Bois de Balincourt, 710 kr. 4. TROMBORG Lip Balm, 230 kr. 5. WELEDA Skin Food, 105 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway