Costume (Norway)

Sainabou Chune

-

HÅRSTYLIST

Håret er ikke bare i fokus når den svenske hårstylist­en Sainabou Chune er på jobb, men også i hennes personlige skjønnhets­rutiner. Hun vet derfor godt hva som er den mest allsidige hårsprayen, og hvor viktig det er å laere håret å kjenne for å kunne finne de helt riktige produktene.

Hvilket produkt har du oftest anbefalt andre å prøve?

– Når jeg styler hår i forbindels­e med jobben min, foretrekke­r jeg alltid Color Wows hårspray Pop & Lock High Gloss. Den er så allsidig – den kan gjøre håret superblank­t, den demper viltert hår og kan brukes til å skape en lekker wetlook, uten at håret føles for fett eller tungt.

Hvilke skjønnhets­produkter vil du nødig unnvaere?

– Klairs Supple Preparatio­n Facial Toner, Freshly Juiced Vitamin Drop og kremen Rich Moist Soothing Cream, fordi de gir meg en lekker glød som gjør at jeg nesten ikke trenger makeup.

Hvordan pleier du håret ditt?

– Jeg vasker det en til to ganger i uken og prøver å få brukt en hårmaske ukentlig. Jeg avslutter alltid dusjen med en leave in-creme og en gel. Har jeg det travelt, bruker jeg Dyson Supersonic-føneren min med diffuser til å tørke håret raskt, og hvis jeg har god tid lar jeg det lufttørke og fordeler til slutt et par dråper olje i det. Om vinteren prøver jeg å dandere håret i mer beskyttend­e frisyrer, som for eksempel fletter eller weaves. Da blir en del av håret bortgjemt, og dermed minimerer det daglig slitasje på tuppene.

Har du et godt hårtips som flere burde kjenne til?

– Beskytt håret om natten ved å sove med det bundet opp i et sateng- eller silketørkl­e. Det gir mindre friksjon og dermed faerre floker.

Hva er ditt go to-triks på dager der håret bare ikke samarbeide­r?

– På dårlige hårdager setter jeg alltid opp håret med en pen scrunchie i en løs eller stram topp, alt etter hvordan krøllene mine er den dagen. For tiden bruker jeg en silkescrun­chie fra Uha Mulberry.

Hva har du alltid med i vesken?

– Håndsprit, scrunchie, hårspenner og Glossiers Coconut Balm Dotcom.

Hvordan skjemmer du deg selv bort?

– Jeg elsker å få vasket og lagt håret hos en frisør, og jeg gjør det så ofte jeg har tid. Noen ganger får jeg glattet håret helt, men for å begrense varmebehan­dlingene blir det høyst fire ganger i året.

Har skjønnhets­vanene dine endret seg under pandemien?

– Jeg bruker mer tid på å prøve forskjelli­ge sheet-masker og på å teste ulike produkter og frisyrer.

Har du et hemmelig skjønnhets- eller hårtips?

– Ha tålmodighe­t med håret ditt, og laer å forstå det. Det er også viktig å finne ut hva slags porøsitet håret ditt har, så du kan finne de beste produktene til din hårtype. 1. COLOR WOW Pop & Lock, 240 kr. 2. ONLY CURLS Hydrating Curl Creme, 190 kr. 3. UHA MULBERRY Silk scrunchie, 369 kr. 4. GLOSSIER Coconut Balm Dotcom, 130 kr. 5. KLAIRS Supple Preparatio­n Facial Toner, 310 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway