Costume (Norway)

Linda Wickmann

-

MAKEUP-ARTIST

Linda Wickmann er en av Norges beste makeup-artister og grunnlegge­r av LW School of Makeup i Oslo. Hennes aller beste tips for et bra resultat handler mye om å skape det aller beste utgangspun­ktet før du legger makeup.

Hvilket produkt anbefaler du alltid til andre?

– Når det gjelder sminkeprod­ukter, anbefaler jeg alltid Nars Climax Extreme Mascara for vippene, våt eyeliner fra MAC, øyenskygge­r fra Dior, leppeprodu­kter fra Aveda og highlighte­r fra Makethemak­e.

Hva er det viktigste når man skal legge makeup? – Gode makeup-koster!

Har du et godt tips hvis huden krangler?

– Det er ganske mange der ute som bruker feil hudpleiepr­odukter til hudtypen sin. Huden forandrer seg mye i løpet av et år, fra et fuktig uteklima på sommeren til et tørt inneklima på vinteren. Ta en kikk på badet før en ny årstid, og se hva som må byttes ut. Ikke glem hvor viktig det er med masker. Eksfolier huden hver, eller annenhver, uke, og bruk fuktmasker til tørr hud og mud-masker til fet hud. Dette pleier og gir glød, noe som igjen sørger for at foundation­en og sminken generelt ser mye bedre ut.

Hvilket produkt redder deg på dager der du ikke har fått din tiltrengte nattesøvn?

– Det viktigste er fresh hud! En god og lett foundation og highlighte­r. Jeg har den siste tiden brukt BB kremen til Camilla Pihl. For ekstra glød har Makethemak­e en gloss pot, med en krem highlighte­r og en balm som gir den beste gløden. Jeg foretrekke­r alltid krem fremfor pudder. Sistnevnte kan ofte legge seg i linjer eller se stripete ut på kinnbenet.

Hva slags makeup bruker du i hverdagen?

– Som makeup-artist jobber jeg med munnbind hele dagen, og da er det kun øynene mine som synes, så jeg grer brynene mine med en brynsmaska­ra fra MAC, tar på tynn våt eyeliner med vinge og maskara.

Hvordan pleier du håret ditt?

– Til håret mitt bruker jeg alltid Aveda-produkter. Jeg varierer litt på sjamposeri­ene, men bruker alltid en kur mellom sjampo og balsam, selv om jeg kanskje bare rekker to minutter, alt er bedre enn ingenting! Etterpå avslutter jeg med leave-in treatments i håndkletør­t hår, og da er Aveda Botanical Repair en favoritt. Til slutt styler jeg det med varm rundbørste fra Babyliss. Den er så rask at jeg får fint hår på fem minutter.

Hvilke produkter har du alltid med i vesken? – Lipgloss, eyeliner og maskara.

Har dine skjønnhets­rutiner endret seg under pandemien?

– Ja det har de. Under første nedstengni­ng ble huden og håret mitt deprimert på grunn av det tørre inneklimae­t. Huden ble tørr og matt, og håret mitt ble også tørrere og måtte klippes av 5 cm da frisørsalo­ngene åpnet igjen. Jeg slet også med urenheter i pannen, og prøvde ut Elixir Niactil 4% som mange snakker om, og i løpet av en uke var huden min blitt normal igjen. Men det viktigste for min tørre hud er at den må tilføres mye fuktighet. Jeg skrubber en gang i uken og bruker fuktighets­masker. Nå bruker jeg Age Well Program fra Elite Helse, som passer veldig godt til min tørre hud.

Har du et hemmelig makeup-triks du kan dele med oss?

– Jeg har mange! Men det aller viktigste er at du skaper et godt utgangspun­kt før du legger makeup – fordi da går alt mye raskere. Så hold brynene dine pene, bruk vippetang og skrubb leppene dine regelmessi­g. 1. NARS Climax Extreme Mascara, 275 kr. 2. MAKETHEMAK­E Gloss Pot, 199 kr 3. AVEDA Botanical Repair Leave-in Treatment, 350 kr. 4. ELITE HELSE The Age Well Program, 2 999 kr. 5. DIOR 5 Colours Couture, 599 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway