Costume (Norway)

Sunn med Silvany: Ny spalte om trender innen helse og velvaere.

Hva er det egentlig med astrologi som fascinerer oss? Og hva er biohacking? Her er noe av trendene innen helse og velvaere denne våren.

-

Helsetrend­ene for 2021 er spekket med probiotika, surdeig, kefir og fermentert­e matvarer. Har du ikke oppdaget chagachoco­late, fått laget din egen oppskrift på matcha-te, eller byttet ut kaldpresse­t olivenolje med en avokadoolj­e, er det helt i orden. Mens vi venter å at kosen skal komme tilbake, er det viktigste nemlig å ikke stresse. LIFE YUMMY Coconut cubes, 42 kr. & LIFE Probiotika, 199 kr.

DET STÅR I STJERNENE

Først kom serum med krystallst­øv. Så drakk vi vann fra flasker med rosenkvart­ser, og renset rommet med røkelse. Denne våren snur vi ansiktet opp mot stjernene. Elsk eller hat, krystaller og spådommer er kommet for å bli. Boken Astrology The Library of Esoterica deler vakre illustrasj­oner og bilder som viser historien om vestlig astrologi fordelt på over 400 sider. Er menneskets skjebne bestemt av himmellege­menes posisjon? Enten du tror på stjerneteg­n eller ikke, kan denne kunstneris­ke boken pirre nysg jerrighete­n og vekke din indre spirit. For så vakker er den. TASCHEN.COM, 324 kroner eks frakt.

HACKET HELSE

Er du over g jennomsnit­tet interesser­t i å nå helsemål, kan det hende trenden biohacking er noe for deg. Konseptet er bredt, men enkelt fortalt går det ut på å optimalise­re sin egen helse. Isbading, lysterapi, meditasjon og fasteprogr­am som 5:2-dietten, er alle former for lettere biohacking, men de ekstreme tilhengern­e benytter seg av avansert teknologi for å tracke, overvåke og analysere sine fysiologis­ke data før og etter «hacket» kropp. Moderne utstyr måler nøyaktig hvilket naeringsin­nhold kroppen trenger og hva som mangler for å optimalise­re den mentale helsen og fysiske prestasjon­er enda mer. «Kan det trackes kan det hackes» er slagordet. I fjor kom boken Bioacker’s Handbook: Upgrade your Inner Potential, og i år arrangeres Biohackers Summit 7.–8. mai i Amsterdam, og 23.–24. oktober i Helsinki. GARMIN FORERUNNER 745, måler oksygeninn­holdet i blodet og gir et tydeligere bilde av søvn og høydeakkli­matisering, 5 999 kr. ELDEBERRY SVARTHYLL GUMMIES, skal gi immunsyste­met en boost med sine antioksida­nter, 296 kr.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Isbading er et must for mange biohackere.
Isbading er et must for mange biohackere.
 ??  ?? Silvany Bricen er utdannet Holistic Health Coach, og står bak podkasten Hey Babe!
Silvany Bricen er utdannet Holistic Health Coach, og står bak podkasten Hey Babe!
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway