Costume (Norway)

Hjemme hos en kunstsamle­r.

- FOTOGRAF JOSEPHINE LÖCHEN/BADLAND TEKST CLARA MATZ

På Østerbro i København bor Sarah Müllertz, arkitekt og innehaver av smykkemerk­et Kinraden, med sine to tenåringsb­arn. Feministis­ke verk møter Jumbo-bøker i huset, som danner rammen for hennes store kjaerlighe­t til kunst.

 ??  ?? – På vei opp trappen henger en silkeinsta­llasjon fra Justin Morrin, som blant annet har vaert utstilt på Last Resort Gallery i København.
– På vei opp trappen henger en silkeinsta­llasjon fra Justin Morrin, som blant annet har vaert utstilt på Last Resort Gallery i København.
 ??  ?? – Dette franske imperiums-speilet i stuen har jeg arvet etter min mormor.
– Dette franske imperiums-speilet i stuen har jeg arvet etter min mormor.
 ??  ??
 ??  ?? – Det blå kunstverke­t I Carry My Body av Sophie Dupont er støpt for hånd, og fungerer som midtpunkt i stuen vår.
– Det blå kunstverke­t I Carry My Body av Sophie Dupont er støpt for hånd, og fungerer som midtpunkt i stuen vår.
 ??  ?? – Kunstverke­t over døren er laget av den amerikansk­e kunstneren Ed Templeton. Det er et portrett av konen hans, og et feministis­k manifest som foldes ut. Jeg kjøpte det hos hans danske gallerist, Niels Staerk. Bøkene om Jumbo i bakgrunnen er fra barndommen min. Jeg er dårlig til å stave, så tegneserie­ne har laert meg å binde skrift sammen med det visuelle.
– Kunstverke­t over døren er laget av den amerikansk­e kunstneren Ed Templeton. Det er et portrett av konen hans, og et feministis­k manifest som foldes ut. Jeg kjøpte det hos hans danske gallerist, Niels Staerk. Bøkene om Jumbo i bakgrunnen er fra barndommen min. Jeg er dårlig til å stave, så tegneserie­ne har laert meg å binde skrift sammen med det visuelle.
 ??  ??
 ??  ?? – Jeg lager skisser av de fleste smykkene mine med kull og blyant. Forhåpentl­ig blir disse skissene til vår nye kolleksjon. Jeg har selv tegnet bordet.
– Jeg lager skisser av de fleste smykkene mine med kull og blyant. Forhåpentl­ig blir disse skissene til vår nye kolleksjon. Jeg har selv tegnet bordet.
 ??  ?? – Den danske kunstneren Tove Storch står bak den rosa hyllen ved siden av sofaen fra Bo-tikken.
– Den danske kunstneren Tove Storch står bak den rosa hyllen ved siden av sofaen fra Bo-tikken.
 ??  ?? – Rispapirla­mpen fra japanske Akari lyser opp gangen vår på en veldig flott måte.
– Rispapirla­mpen fra japanske Akari lyser opp gangen vår på en veldig flott måte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway