Costume (Norway)

«Min tenåringsd­røm var å bli klesdesign­er. Farger og form har allltid vaert en lidenskap.»

-

Jeans og T-skjorte mer enn Versace-kjole. Men når jeg er ved Middelhave­t blir det mer kreativt og sexy.

Hvilket design er du mest fornøyd med?

– De jeg synes er mest «nydelige», er Ophelia og Giselle. Men det som traff solar plexus var Loco Margarita-serien – totalt grenseløst glamorøst. De er mer rock and roll; alle smykkene har parallelle­r i musikkens verden. Etnisk, jazz, klassisk, opera, punk, rock. Navnene på smykkene er ikke tilfeldige, Ophelia refererer til et prerafaeli­stisk maleri av sir John Everett Millais.

Smykkene blir brukt mye i moteserier verden rundt – hva slags effekt har dette hatt for merkevaren din?

– Det er vanskelig å si fordi det er så ferskt, men det hjelper å bygge brandet. En dame i Bangkok tok kontakt nylig fordi hun så smykkene i Harper’s Bazaar Thailand. Der fikk jeg en venn på andre siden av kloden. Så av alle eventyr jeg har opplevd med smykkene, er møtene med nye mennesker de vakreste.

Hva er ditt beste tips til andre som drømmer om en karriere innenfor smykkedesi­gn?

– Ikke forvent at du skal kunne leve av det. Du må selge volum og konkurrans­en er enorm, saerlig fra billige merker som produserer i

Kina. Du kan ikke lage smykkene selv hvis du skal tjene penger. Mange skaper et inntrykk av at de lager smykkene selv, men det er ikke mulig, med mindre de koster mange tusen pr stk. Så nøkkelen er å finne folk som kan lage høy kvalitet til riktig pris. Du må også lytte til hva kunden sier og vaere fleksibel.

Denne utgaven har ekstra mye fokus på kvinner og økonomi.

Hva er ditt beste tips for å sikre økonomisk trygghet og uavhengigh­et?

– Du må vaere påpasselig med hver krone du bruker, og ikke gi slipp på en trygg inntekt ved siden av. Det er vanskelig å tjene penger, og dyrt å drive butikk. Prøv å unngå kredittkor­t som finansieri­ngsmetode. Få full oversikt over økonomien, inntekter og utgifter. Optimalise­r utbyttet av hver krone du bruker. Det er mange som mener de kan hjelpe deg å tjene penger, vaer skeptisk, de vil først og fremst tjene penger på deg. Du må jobbe mer eller mindre hele tiden de første årene. Det er nok ikke for alle.

Hva er du opptatt av å laere datteren din når det gjelder personlig økonomi?

– Det er viktig å komme seg inn på arbeidsmar­kedet så tidlig som mulig, for å tjene penger og for å bygge en god CV. Man får gjerne ikke drømmejobb­en når man er tenåring, så vaer smart og ta de jobbene du får i starten.

 ??  ?? Faksimiler av moteserier fra Elle Slovenia t.v. og fra Style Weekly (t.h. med hund) med Caprice-smykker.
Faksimiler av moteserier fra Elle Slovenia t.v. og fra Style Weekly (t.h. med hund) med Caprice-smykker.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ØREDOBBER, 1 800 kr.
ØREDOBBER, 1 800 kr.
 ??  ?? ØREDOBBER, 1 800 kr.
ØREDOBBER, 1 800 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway