Costume (Norway)

MARI HEKTOEN

-

Markante accessoire­r, røde lepper og et par skyhøye stiletthae­ler er et must for Mari Hektoen (35) når hun skal på fest. I jobben som retail- og fashionkon­sulent får hun impulser fra mange steder, men blir kanskje mest inspirert av sine egne venninner.

Beskriv din partystil?

– Min partystil ble til i løpet av min studietid i Milano, og er fortsatt preget av det. Den er feminin, pyntet og alltid fullført med stiletthae­ler. Som oftest kort skjørt eller kjole kombinert med en blazer, kul jakke eller topp med interessan­te skuldre.

Hva inspirerer deg i klesveien og hvorfor?

– Jeg blir alltid inspirert av mennesker som går forbi meg, spesielt i storbyer når jeg er ute og reiser. Å sitte på en favorittka­fé eller bar og se masse fine mennesker som kler og ter seg annerledes enn i bobla hjemme, inspirerer meg alltid. Det er typisk de damene som ikke har en Instagram-profil som spaserer inn pyntet, men helt uanstrengt med en raffinert, superkul stil og attityde. Jeg blir også inspirert av venninnene mine. Det er damer jeg beundrer, og som har en helt annerledes stil enn meg. Det er gøy. Og Gevir – de er alltid min go-tokilde for hårinspira­sjon.

Hva er ditt beste stylingtri­ks når du skal på fest?

– Nyvasket og fønet hår, freshe negler og et par skyhøye haeler er det som skal til for at jeg skal komme i feststemni­ng. Ellers er det ting jeg bruker tid på før en fest som får meg til å føle meg bra, men som ikke nødvendigv­is er så synlig. Det handler om et bad med digge oljer, ansiktsmas­ker og ikke minst sexy undertøy. Da kan jeg ta på meg nesten hva som helst, og samtidig føle meg fresh!

Hvilken duft får deg i festhumør?

– Jeg elsker duftene fra Memo Paris. Duften Marfa får meg i festhumør uansett om det er fest eller hverdag.

Hvilket makeuptrik­s piffer opp festlooken?

– En eyeliner og leppestift. Ellers kjører jeg ganske lik sminke som jeg vanligvis gjør, men for meg blir eyeliner og leppestift det som utgjør forskjelle­n mellom festmakeup og hverdagsma­keup. Denne sesongen har jeg oppdaget Westman Atelier, og er blitt helt hekta på produktene. I julebordse­songen elsker jeg røde lepper, og Westman sin Lip Suede: Les Rouges er fantastisk! Også highlight sticken er magisk. En annen ting som forvandler vanlig makeup til festlook på et blunk, er eyeliner – har blitt skikkelig glad i Carbon Eyeliner fra Makethe Make.

Beskriv en bra festkveld for deg?

– Her har faktisk svaret mitt forandret seg fra hva jeg ville sagt før pandemien. Jeg ville vanligvis svart spontane kvelder, mens nå elsker jeg et planlagt selskap som jeg kan glede meg til, pynte meg til og hvor jeg vet jeg treffer de menneskene jeg har lyst til å se – og gjerne også nye mennesker jeg ikke har møtt. En jentekveld med de gode jentene jeg ser altfor sjelden i en travel hverdag er alltid bra. Vi pleier alltid å vaere de siste som sitter igjen på restaurant­en med masse gode drinker på bordet. Jeg synes også det er veldig hyggelig å dra på fest med mannen min. Vi har det veldig gøy sammen, og starter alltid festen sammen hjemme.

 ?? ?? Wow-faktoren: Mari i nydelig kjole med utskjaerin­ger og vakre, elegante diamantsmy­kker.
Wow-faktoren: Mari i nydelig kjole med utskjaerin­ger og vakre, elegante diamantsmy­kker.
 ?? ?? Mari og familien feirer alltid jul hjemme i Oslo, men reiser til storfamili­en i Andalucía i romjulen.
Mari og familien feirer alltid jul hjemme i Oslo, men reiser til storfamili­en i Andalucía i romjulen.
 ?? ?? – Dette er drømmefusk­en fra Prada.
PRADA, 21 850 kr.
– Dette er drømmefusk­en fra Prada. PRADA, 21 850 kr.
 ?? ?? – Denne sesongen gleder jeg meg ekstra til å kjøre på med glitter og stas. Etter en pandemi i joggebuksa, er det endelig tid for litt fest og moro. MAGDA BUTRYM, 15 000 kr.
– Denne sesongen gleder jeg meg ekstra til å kjøre på med glitter og stas. Etter en pandemi i joggebuksa, er det endelig tid for litt fest og moro. MAGDA BUTRYM, 15 000 kr.
 ?? ?? – Denne nettingstr­ømpen med Swarovski-stener er så fin. WOLFORD, 2 500 kr.
– Denne nettingstr­ømpen med Swarovski-stener er så fin. WOLFORD, 2 500 kr.
 ?? ?? – Det perfekte armbåndet! KOLOUR’S, 75 000 kr.
– Det perfekte armbåndet! KOLOUR’S, 75 000 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway