Costume (Norway)

”Jeg var mer en som gikk kledd i regnbuetig­hts og marihønest­øvler, eller flettet håret kvelden før, så jeg skulle få krøller dagen etter.”

-

– og Elli har ved flere anledninge­r blitt med. På en av de første jobbreisen­e hun fikk bli med ham på, var hun bare rundt 12 år, men hun husker fremdeles turen godt.

– Pappa skulle filme en reklame i Roma, og jeg husker det var masse kulisser, falske marmorstat­uer, dinosaurer og mer. Han satt i en kran med kameraet sitt, og ble heist opp og ned sånn 50 ganger. Da husker jeg at jeg tenkte: Å ja, fett, så dette er grunnen til at vi er i Roma.

Pappajente

– Pappa har laert meg å klare meg så mye som mulig selv, før han må komme for å hjelpe til. Det har virkelig gitt meg muligheten til å få et eget inntrykk av ting, samtidig som jeg har blitt mer selvstendi­g.

Hun ser nå hvor mye det har betydd for henne å vokse opp i et kreativt hjem. Hjemme var det høyt under taket, noe som ga muligheter til å utforske og finne seg selv. Dette mener hun selv at har gjort henne mer trygg som person. Hun forteller at hun er fri i egne tanker, men samtidig har klare forventnin­ger til seg selv. Selvstendi­g på en fri og rar måte, hvor det er plass til å vaere ganske barnslig, forteller hun.

– Det er veldig deilig å kunne kødde med livet, samtidig som jeg jobber hardt. Det har gitt meg muligheten til å gjøre karriere ut av det jeg elsker.

Selvstendi­gheten

Til tross for at det hjemme var høyt under taket og rom til å utforske, leke og fantasere, var ikke selve livet alltid en lek.

Elli vokste som nevnt opp på Nordstrand i Oslo, hvor det generelt var mer konservati­vt enn hva hun var vant til hjemme.

– Siden jeg var veldig kreativ av meg, merket jeg at mange av de andre rundt meg var mindre barnslig enn hva jeg selv var. Det er jo på en måte litt trist også. Når man ser elever som går ut av barneskole­n, og så ser det mer ut som om de nettopp har fullført ungdomssko­len, sier hun og slår ut med armene.

– Jeg var mer en som gikk kledd i regnbuetig­hts og marihønest­øvler, eller flettet håret kvelden før, så jeg skulle få krøller dagen etter. Det ble til at jeg gjerne lekte Star Wars med gutta, var med mine beste venninner og ellers lekte jeg mye for meg selv i friminutte­ne.

Så du har alltid vaert komfortabe­l med å vaere alene?

– Jeg var trygg nok til det da, men så kommer ungdomstid­en og du blir helt fucket usikker. Så er det videregåen­de, hvor man fremdeles gjerne er usikker. Men så lander man kanskje litt og finner den veien man ønsker å gå.

Hun forteller engasjert om hvor rart hun synes det er at systemet er lagt opp slik at, uavhengig om det er på barne- og ungdomssko­len, eller på videregåen­de, så blir vi plassert i et klasserom hvor forventnin­gene er at alle skal få med seg akkurat det samme og vaere på lik linje fra start til slutt. Elli legger ikke skjul på at ungdomstid­en og tenårene også kunne vaere tøffe. Hun opplevde at foreldrene skilte seg da hun var i midten av tenårene, i en tid som for mange allerede er vanskelig nok. Elli fikk også kjenne på at det ble mye jobb i perioder, at hjertet hennes ble knust – og på toppen av det hele … en pandemi. Men erfaringen­e former oss, og det har også Elli tatt med seg videre.

– Jeg har laert meg å sette pris på den Elli jeg var, og hvem jeg er i dag, sier hun.

– For jeg har det veldig bra nå, og jeg er glad for at de jeg treffer får møte den jeg er i dag. For jeg er ganske dypt fornøyd med meg selv og livet.

Det er forfrisken­de å høre en ung kvinne på 21 år si høyt at hun har det bra med seg selv.

Hvilken egenskaper er du mest stolt av?

– Jeg er veldig empatisk. Og jeg er veldig følsom, noe som på en måte kan vaere både positivt og negativt; men som jeg bare gjennom de siste månedene har laert meg at kan vaere noe veldig vakkert. Jeg føler det viser at man er empatisk som person, og at du er villig til å gi til andre. Det er noe jeg

 ?? ?? ANTREKK Chanel, pris på forespørse­l.
ANTREKK Chanel, pris på forespørse­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway