Costume (Norway)

“Sosiale medier kan vaere veldig overfladis­k. Er det ikke heller deilig å vite at du har ditt private liv, uten å måtte dele det?”

-

liker veldig godt med meg selv.

Hun rødmer, smiler og rører rundt i kaffe latten. Det er noe unorsk med å si at man er stolt over seg selv, men det må vi bli flinkere til, understrek­er hun, blir blank i øynene.

– Du kan få meg til å begynne å gråte nå, sier hun og ler. På en bra måte da, der ser du … Jeg er emosjonell.

– Men jo, jeg er stolt av meg selv og valgene jeg har tatt.

Helt privat

Solen i Oslo skinner, og vi tar med oss kaffen ut ved trappene på Kunstnerne­s Hus med utsikt mot Slottspark­en. En ny vår i hovedstade­n gjør det lett å drømme seg bort. Bort fra slaps og store vintersko, til noe langt mer gøy og chic. Vi snakker om Lily-rose Depp, om Ashley og Mary-kate Olsen, om stilen til disse kvinnene og film.

Har du noen forbilder fra filmlerret­et?

– Siden første gang jeg så Breakfast at Tiffany’s, har jeg sett på Audrey Hepburn som et ikon. Hun virket som en helt nydelig person, og den filmen er så vakker.

Elli blir ivrig når hun begynner å snakke om antrekkene i filmen, og før hun får fullført sin egen setning bryter hun ut: Og de maskene da!

– Maskene er helt ikoniske. Når de (Holly Golightly og Paul Varjak, red anm.) går inn i en butikk, tar på seg hunde- og kattemaske­ne og bare kødder. Det er et sånt type forhold jeg vil ha! Og så når hun løper rundt i en trenchcoat og ser etter katten. Cat! Så kysser de i regnet. Jeg elsker kjaerlighe­t.

Når det gjelder eget kjaerlighe­tsliv, vil hun helst holde det for seg selv, men hun innrømmer at hun lever livet og dater litt. Det er ikke bare kjaerlighe­ten Elli setter pris på å holde privat. Hun fokuserer også mye på å vaere til stede i livet generelt.

– Sosiale medier kan vaere veldig overfladis­k. Er det ikke heller deilig å vite at du har ditt private liv, uten å måtte dele det? At det er bare du selv som vet at du har de gode vennene du har, eller alt det gøye du har planer om å gjøre – at du skal møte han eller henne, eller at du skal i middagssel­skap med familien.

Fremtiden

For Elli handler livets første bud om først og fremst å vaere til stede.

– Jeg synes du skal dele budskap i sosiale settinger, ikke på sosiale medier. Du trenger ikke nødvendigv­is ha de gode samtalene på sosiale medier, men heller i sosiale situasjone­r. Og så kan du selvfølgel­ig ha mange rare samtaler også. Alt må ikke vaere så viktig hele tiden.

Hun snakker om hvor liten verden har blitt med sosiale medier, og om hvordan dette kan påvirke oss. I serien Ida tar ansvar er dette et gjennomgåe­nde tema. Her ser vi at angsten raskt kan komme når sosiale medier bombardere­r oss med informasjo­n, og hvor utsatt vi er for nyheter og meninger fra over hele verden, til enhver tid.

Dette er noe Elli er veldig bevisst på, og som har gjort at hun passer på at hun ikke sammenlign­er seg med andre, eller graver seg for mye ned i sosiale medier.

– Men jeg tror vi alle blir påvirket av sosiale medier til en viss grad – og selvfølgel­ig er det mye bra med sosiale medier også. Men jeg husker da Instagram og Facebook var nede noen timer. Det virket som om alle bare landet mer.

Når det gjelder fremtiden, er det ingen tvil for Elli.

– Nå drømmer jeg om å fortsette med det jeg gjør. Jeg har veldig stor lidenskap for dette. Jeg vil blande inn humor, jobbe med flinke folk, unge folk og gode manus.

Selv om hun allerede har oppnådd mer enn de fleste 21-åringer, kjenner hun på en rastløshet.

– Jeg har ikke dårlig tid, men det er veldig gøy å jobbe. Litt utålmodig er jeg kanskje, sier hun og smiler. De store øynene lyser opp.

– Men det er jo noe med å vaere menneske og i 20-årene. _

 ?? ?? HATT Ruslan Beginskiy hos Mytheresa.com, 3 600 kr. T-SKJORTE Celine hos Vincci, 3 400 kr.
HATT Ruslan Beginskiy hos Mytheresa.com, 3 600 kr. T-SKJORTE Celine hos Vincci, 3 400 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway