Costume (Norway)

Rose Hermansen

La deg inspirere av Rose Hermansen, som er designer og medgründer av design- og arkitektst­udioet Atelier Axos boligunive­rs, som rommer alt fra nordiske favoritter til østerriksk bestikk.

-

1. – Over sengen vår henger en vintage Ingo Mauer floatation-lampe. Vi elsker å ligge og se opp i den; den ser ut som en ufo som svever rundt i taket.

2. – Jeg er sikker på at maten ville ha smakt litt bedre hvis bestikket var fra The Flat Cutlery, og designet av den østerriksk­e arkitekten

Josef Hoffmann i 1907. Dette er en ikonisk art nouveau-design, som både er funksjonel­l og poetisk.

3. – Mitt neste kjøp blir en Pixi-lampe fra Ram Studio, som er en dansk designbedr­ift med fokus på miljøet og baerekraft­ige produkter.

4. – Jeg har nettopp fått et veldig vakkert maleri av kunstneren Mads Hilbert av kjaeresten min. Det er et portrett av sønnen min og meg.

Jeg gleder meg til å henge det opp.

5. – Jeg har en svakhet for stoler, og jeg har nok litt for mange i forhold til det som gir mening i hjemmet mitt. Multikunst­neren

Donald Judd var en mester i å arbeide med enkle, men vakre møbelkonst­ruksjoner. Stolen Open Side Chair fra 1984 er en av mine absolutte yndlingsde­sign.

6. – Isamu Noguchis Coffee Table fra 1944 har alltid vaert en av mine favorittde­sign. Noguchi var en fantastisk kunstner, og hans møbel- og lysdesign har alltid hatt en vakker balanse mellom det skulpturel­le og funksjonel­le. Hans sans for hvordan materialer kan kombineres er helt unik.

7. – For øyeblikket er jeg veldig inspirert av ekteparet og designduoe­n Afra og Tobia Scarpa. De begynte å jobbe ved Venini-glassverke­t i Murano på 50-tallet, og i 1960 etablerte de sitt eget designkont­or i Montebellu­na. Sammen skapte de verker for giganter som Flos,

Cassina, B&B Italia og Knoll. De omfavnet en rekke materialer og ekspandere­nde teknologie­r på tvers av et stort designområ­de – fra glass, møbler og belysning, til interiør og arkitektur.

8. – Det føles alltid rart å tre inn i Atelier Axos kontor og atelier, og selv om vi kun har holdt på her i et par år, er rommene fylt av gode minner. Her er det alltid pågående prosjekter i form av skissemode­ller, tegninger, gipsavstøp­ninger eller lignende. Vi har mottatt et reisestipe­nd til Japan, der vi skal utforske og undersøke konserveri­ngsmetoden yakisugi og besøke både gamle og kontempora­ere byggverk rundt om i landet. Det gleder jeg meg veldig til.

 ?? ?? 5. 1. 6. 7. 2. 4. 8. 3.
5. 1. 6. 7. 2. 4. 8. 3.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway