Costume (Norway)

Helle Thygesen

Helle Thygesen er kunst- og antikvitet­shandler. Hun drømmer om diamanter, om å bygge på huset sitt samt Mario Cerolis skulpturel­le stol Rosa dei Venti.

-

1. – Under pandemien har listen over steder jeg vil reise til vokst jevnt og trutt. Les Jardins de la Ballue ved Mont-saint-michel ser akkurat passe dramatisk ut, og der kan man også overnatte på et 1700-tallsslott.

2. – For å feire mitt første gode år med bedriften min, kjøpte jeg en antikk diamantrin­g. Neste gang jeg skal feire et godt år, ønsker jeg meg en av Nadia Shelbayas vidunderli­g vakre ringer. Denne med paraiba turmalin og diamanter vil kreve et eksepsjone­lt godt regnskapså­r, men det er jo lov å drømme …

3. – Det er ikke mulig å ha en dårlig start på dagen i et soverom kledd fra gulv til tak i tekstiler fra Maison C.

4. – Vi har veldig lyst til å bygge på huset vårt, så mitt Pinterest-board Påbygging bugner av bilder av rom med trepaneler. Dette er fra Ferguson & Shamamian.

5. – Mario Cerolis skulpturel­le stol Rosa dei Venti står høyt oppe på ønskeliste­n min.

6. – Den siste tiden har jeg blakket meg på utgaver av det legendaris­ke franske interiørma­gasinet Décoration Internatio­nale fra midten av 80-tallet.

7. – Jeg har selv tegnet en bordlampe som jeg er svaert glad i. Etter flere år med søk, fant jeg en fantastisk fransk keramiker som hjalp meg med å lage den.

8. – Jeg finner alltid inspirasjo­n hos Raixa på Mallorca. Dette er en italienski­nspirert herregård med et eventyrlig hageanlegg. Et fantastisk sted å besøke – også med barn.

9. – Jeg har lest Thomas Manns bok Buddenbroo­ks mange ganger. De maleriske interiørbe­skrivelsen­e av familien Buddenbroo­ks herregård er bare en av tusen grunner til å lese denne fantastisk­e boken.

 ?? ?? 1. 6. 7. 2. 3. 8. 4. 9.
1. 6. 7. 2. 3. 8. 4. 9.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway