Costume (Norway)

Digg denim

Nå som vi er ferdig med joggebuksa en gang for alle, kommer det heldigvis en trend som gjør overgangen myk: Den store og behagelige jeansen. Det passer motejourna­list Alexandra Saetran perfekt.

-

Fortell oss om trenden du liker best denne våren...

– Jeg slår et slag for den behagelige jeansen. Helt siden pandemien inntok livene våre, har skrekken vaert en stram og tettsitten­de dongeribuk­se, spør du meg. Selv om de fleste av oss er lei av å snakke om pandemien, har den helt klart endret måten vi kler oss på. Jeg mener denne trenden er selve resultatet. Trenden appellerer til meg siden den er avslappet og kul, og kan enkelte styles både opp og ned. En hvit T-skjorte gjør den klar for hverdag, mens en blazer jazzer den opp til fest, og det er etterlengt­et! Buksa gir meg 90-tallsvibbe­r, noe jeg liker.

Hvilke designere viste denne trenden på catwalken?

– Balenciaga viste cargobukse­n i denimversj­on på catwalken tidlig i fjor, og nå ser vi at flere designere har tatt etter. Jeg elsker hvordan Peter Do og Molly Goddard har stylet en superfemin­in bluse til vide bukser. Valentino, Isabel Marant og Christian Dior har også stylet buksen på en inspireren­de måte som er lett å kopiere; med sandaler og sommerlige fargepalet­ter – nydelig uanstrengt.

Hva er nøkkelplag­g for denne trenden?

– En romslig jeans, rett og slett. Om den er lys eller mørk i fargen, spiller ikke noen rolle. Har du shoppestop­p, kan jeg garantere deg at du enten finner en i kjaeresten­s klesskap – eller i klesskapet til en venninne – eller mor. Den baggy jeansen har hatt sine glansdager tidligere, så det er absolutt ikke noe nytt for øyet. Det betyr at den er lett å oppdrive.

Hva er ditt beste stylingtip­s for å oppnå denne trenden?

– En baggy jeans er utrolig lett å style, men det spørs hva som er planlagt i kalenderen din. Jeg kommer nok til å bruke badedrakte­n min som topp i vår, gjerne modellen Paros fra Envelope19­76 – et minimalist­isk og fint antrekk til hverdags. Om jeg skal i en middag etterpå, slenger jeg en dressjakke over skuldrene. Prikken over i-en er røde lepper. Jeg synes sneakers kan bli litt klumpete når man har vide bukser, derfor faller valget på et par skinnsanda­ler eller noen kule tresko.

Fortell oss om trenden du liker best denne våren...

– Jeg er veldig glad i å kle meg i farger, men akkurat nå er jeg besatt av helhvitt, som kjennes som en myk overgang fra vinter til vår. Jeg vil kombinere ulike materialer og kvaliteter i hvitt med detaljer som skaper et blikkfang. Det som er så fint med denne trenden, er at den er tidløs og faktisk kan kombineres med alt du allerede har hengende i garderoben. Gå den romantiske veien med blonder, silke og transparen­te stoffer, eller den klassiske med stilrene plagg som en hvit T-skjorte til et par hvite jeans og hvite sko. Det aller beste med denne trenden er at den funker for alle.

Hvilke designere viste denne trenden på catwalken?

– The Row, Valentino, Hermès, Chloé og Givenchy er noen av motehusene som fristet med helhvite antrekk på catwalken i form av skulpturel­le plagg, spennende materialer og uventede kombinasjo­ner.

Hva er nøkkelplag­g for denne trenden?

– Det er ingen plagg som er mer riktige enn andre, men fotside frakker og kjoler, heklede topper og skjørt i alle lengder var gjenganger­e på catwalken.

Hva er ditt beste stylingtip­s for å oppnå denne trenden?

– Et helhvitt antrekk er som et lerret som du kan forme som du vil, men det er viktig at du velger plagg av gode kvaliteter – billige stoffer kommer ekstra godt frem på lyse materialer. Siden hvitt oppfattes minimalist­isk, liker jeg å pynte til med tilbehør i pastellfar­ger og sprite opp med knallrøde lepper, spesielt om sommeren når huden er gyllen. Grafiske øredobber i samme farge som tilbehøret, perler eller helt enkle gullsmykke­r gir det lille ekstra, og med et par rosa solbriller er jeg klar for sommer og sol.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? TOPP IRO Paris, 2 500 kr
SHORTS IRO Paris, 3 700 kr
STØVLETTER IRO Paris, 6 600 kr
BELTE IRO Paris, 2 500 kr
ØREDOBBER Pearl Octopussy, 2 400 kr
TOPP IRO Paris, 2 500 kr SHORTS IRO Paris, 3 700 kr STØVLETTER IRO Paris, 6 600 kr BELTE IRO Paris, 2 500 kr ØREDOBBER Pearl Octopussy, 2 400 kr
 ?? ?? SKJØRT Zara, 399 kr. TOPP Attico, 3.899 kr.
SKJØRT Zara, 399 kr. TOPP Attico, 3.899 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway