Costume (Norway)

UTELIVET PÅ HØYFJELLET

Norgesferi­en har fått en renessanse de siste to årene, og er det den friske høyfjellsl­uften du er ute etter, er vårt hotteste tips Hemsedal.

-

– Det er få ting som slår følelsen av å kjøre ut av byen på vei mot majestetis­ke fjell, snødekte grantraer på hver side av veien og den friske luften som slår mot deg ved ankomst. Mitt favorittst­ed her i Norge er Hemsedal, som ligger tre timers kjøring fra Oslo helt nord i Hallingdal. Hemsedal er ei fjellbygd og et dalføre med Nord-europas høyeste bebodde grend, Lykkja (830m–950m). Dalen er omkranset av høyfjell på begge sider, og det høyeste fjellet er Høgeloft, som ligger 1921 meter over havet. Etter at Fyri Resort åpnet, er Hemsedal den perfekte fjell-destinasjo­nen for meg. Her får du et skitilbud med 21 heiser og 53 forskjelli­ge løyper du kan suse nedover. Hemsedal kalles de skandinavi­ske alpene for en grunn; dette er de råeste bakkene i Norge – og med Fyri Resort er alpefølels­en komplett. Å satse på kvalitet har vist seg å vaere lønnsomt. Hotellet som åpnet for et par år siden, har raskt blitt en favoritt blant moteinflue­nsere og skifolk. Her er luksuriøse rom med fjellutsik­t, en pool club med basseng både ute og inne, en restaurant hvor de serverer alt fra kaviar til pizza, det er ski in – ski out fra hotellet, egen skiutleie og en koselig bar med en avansert cocktailme­ny. Men mest av alt er det en gjennomfør­t luksusføle­lse, som du bare får på fem-stjerners nivå, og hvis du som jeg har vokst opp med en hytte i Marka uten strøm og vann – føles det deilig dekadent. Jeg elsker hyttelivet i Nordmarka, men med en travel hverdag er det utrolig deilig å komme til et sted hvor du kan senke skuldrene

umiddelbar­t og slipper å tenke.

Det er en grunn til at det går gjetord om sengene på Fyri Resort. De er så myke og luksuriøse! Jeg sov som en baby, våknet til utsikt mot fjelltoppe­r som badet i sol, spiste en deilig frokost i restaurant­en med panoramavi­nduer og klikket på meg skiene. Heisen rett utenfor koblet meg til hele skinettet, og på 1-2-3 var jeg av sted. Å suse nedover en fjellside på ski er en lykkefølel­se som slår det meste. Og etter seks timer med frisk luft, er det perfekt å ta en drink ved poolen, lese, slumre, spise middag, nyte. Etter tre dager med dette følte jeg meg som et nytt menneske. Vi gjør oppmerksom på at deler av oppholdet ble betalt.

 ?? ?? Det er lite som slår høyfjellet badet i sol nå tidlig på våren.
Det er lite som slår høyfjellet badet i sol nå tidlig på våren.
 ?? ?? Fyri Resort er Hemsedals nye stolhet, og det med god grunn. Et hotell med nydelig standard på høyfjellet.
Fyri Resort er Hemsedals nye stolhet, og det med god grunn. Et hotell med nydelig standard på høyfjellet.
 ?? ??
 ?? ?? De fine rommene på Fyri Resort har utsikt mot fjellet og tilbyr ski in–ski out.
De fine rommene på Fyri Resort har utsikt mot fjellet og tilbyr ski in–ski out.
 ?? ?? Skilivet! Jeg elsker å suse nedover snødekte fjell, og i Hemsedal finner du de beste løypene – og fantastisk­e fotturer for våren og sommeren også.
Skilivet! Jeg elsker å suse nedover snødekte fjell, og i Hemsedal finner du de beste løypene – og fantastisk­e fotturer for våren og sommeren også.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway