Costume (Norway)

Katarina Petrovic

Det er ikke bare feriestile­n til moteprofil Katarina Petrovic som inspirerer oss. Hennes vakre fotografie­r fra Italia og andre reisemål er alltid en estetisk fest.

-

Hva skal du i sommer, og hva gleder du deg mest til?

– Først skal Issah og jeg reise med foreldrene mine til Serbia, før vi drar videre til leilighete­n vår i Montenegro. Den skal selges, så vi skal rett og slett takke for oss!

Den andre delen av ferien, hvor vi reiser som familie – Belmin, Issah og jeg – er fortsatt under planleggin­g. Det blir to uker et sted i Europa. Kjenner jeg meg selv godt, ender vi nok opp et sted i Italia. En liten hemmelighe­t enn så lenge!

Hva er ditt favorittst­ed å feriere på – og hvorfor?

– Italia, uten tvil. Det føles som et hjem nummer to. I tillegg får kulturen, naturen, historien, klimaet, maten og menneskene der ut det beste i meg. Jeg våkner til live når jeg er der, og føler meg 100 prosent som meg selv. Det er en ubeskrivel­ig deilig følelse!

Hva er ditt ultimate sommerplag­g?

– I tillegg til bikinien har alltid fotside kaftaner vaert min greie. De er de beste go-to-plaggene i varmen. Og så er jeg veldig glad i lette skjørt, gjerne i lin.

Hva er dine skjønnhets­rutiner om sommeren?

– Sol, varme, saltvann, høy solfaktor, fukt, rens morgen og kveld, skrubb og masse vann. Jeg bruker veldig lite sminke om sommeren, da solen gjør sitt og sørger for glød, men jeg er opptatt av å rense huden med milde og fuktighets­givende produkter, samt skrubbe og fukte hele kroppen – gjerne flere ganger om dagen. Men det jeg bruker av produkter når jeg først sminker meg, er en bronzer, highlighte­r, av og til en ferskenfar­get blush, produkter til øyenbryn og en lipliner. Mesteparte­n av tiden går det i de to sistnevnte.

Hva er ditt fineste ferieminne?

– Denne er tøff, haha. Jeg tipper Belmin forventer at jeg skal si da han fridde til meg i Paris, sorry, Belmin, selv om det virkelig var noe for seg selv, det også, men det må vaere ferien vi hadde sammen før Issah ble født. Mulig svaret mitt endrer seg, siden vi ikke har hatt muligheten til å reise så mye med Issah enda. Men enn så lenge er det alle roadtripen­e våre rundt omkring i Italia – og alt som fulgte med dem. Stemningen mellom oss og stedene er virkelig noe jeg fortsatt lever på og som vi ofte snakker om. Men om jeg skal trekke frem ett øyeblikk som dukker opp, er det kveldene i naturreser­vatet Schiara. Et magisk sted!

Har du et par bøker du kan anbefale til stranden?

– Nå har det ikke vaert så mye tid til boklesing de siste feriene våre, siden han lille fyren vår stjeler all oppmerksom­het, men jeg liker russisk litteratur. Hvis du ikke har lest Anna Karenina, bør den stå på listen i sommer.

Hvilket spørsmål stilles du mest på Instagram, og hva er svaret på det? – Hvor er kjøkkenet ditt fra, og svaret på det er at fronter, håndtak og oppvaskkum­men er fra IKEA. Benkeplate­n fra Stilform og koketopp samt ovn fra Smeg.

Hva står øverst på ønskeliste­n din akkurat nå? – En tomt – beskjedent nok, haha.

Hva er ditt beste karriererå­d til andre som drømmer om å oppnå det du har gjort?

– Stå ved det som gjør deg unik, og utvikle det på veien – ikke gjør som alle andre bare fordi det funker og får deg fortere frem. Min far sa en ting til meg da jeg var yngre, og det har vaert relevant for meg så mange ganger: «Det nytter ikke å hoppe over et trappetrin­n, på et tidspunkt må du tilbake dit og ta det igjen.» I en bransje som går fortere enn noen gang, og hvor alle vil opp og frem og på bekostning av hvem og hva som helst, har det aldri vaert viktigere å vaere seg selv og stå ved sine visjoner. Husk hvorfor du startet i første omgang.

I tillegg kommer man alltid langt med å vaere høflig og nysgjerrig, knytte kontakter og tilegne seg ny kunnskap.

 ?? ?? Livet på solsiden.
Livet på solsiden.
 ?? ??
 ?? ?? Feriemodus!
Feriemodus!
 ?? ?? Denne utsikten gir ro i sjelen.
Denne utsikten gir ro i sjelen.
 ?? ?? Den ultimate sommervesk­en.
Den ultimate sommervesk­en.
 ?? ?? Vi elsker å se hvordan Katarina styler lange kaftaner!
Vi elsker å se hvordan Katarina styler lange kaftaner!
 ?? ?? The Italian Way!
The Italian Way!
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway