Costume (Norway)

Den følelsen

-

Jeg hadde akkurat kommet hjem fra en jobbreise, landet midt på natten og dro rett på kontoret noen timer senere. Hele dagen gikk i hundre, og jeg kjente stress i hele kroppen. Drakk for mye kaffe. Spiste lite. Da jeg la meg, tenkte jeg med gru på neste dag. Jeg var invitert på et stort event, men hadde mest lyst til å innta sofaen. Bare tanken på småprat og mingling fikk meg til å føle meg uvel.

– Jeg er så sliten, klagde jeg til en venninne på telefonen, mens jeg febrilsk lette gjennom klesskapet. For hva skulle jeg ha på meg? Blikket falt på en flommende kjole i røde og rosa toner. Den var alt jeg ikke følte meg. Vakker, nonchalant, chic. Jeg tok den på. Kjente hvordan snittet på kjolen satt perfekt. Plutselig var jeg oppspilt, full av selvtillit. Jeg kjente på glede og forventnin­g. Jeg var klar for alt.

Mote er følelser, og det er den følelsen vi feirer i denne utgaven. For akkurat som et stykke fantastisk musikk eller kunst kan ta deg ut av en sinnsstemn­ing og berøre deg, er det også slik med mote. Haute couture er motehusene­s aller mest eksklusive og forseggjor­te kreasjoner. Hver kjole er håndlaget av et stort team og viser deres formspråk i sin mest spektakula­ere form. Det er derfor en glede å kunne ta deg med til Paris, der vi har fotografer­t noen av verdens vakreste kjoler på den norske modellen Signe Veiteberg. Resultatet fikk meg til å miste pusten, jeg ble rørt. Det ble jeg også da jeg var til stede på Cartiers lansering av deres high jewelry kolleksjon i Madrid, som var dedikert til søken etter skjønnhet. Smykkene er som kunstverk, og du kan lese mitt intervju med Cartiers kreative sjef lengre bak i bladet.

Du får også treffe den norske motelegend­en Per

Spook. Han var den første norske designeren med eget haute couture-motehus i Paris. Vi tok en prat med han om hans liv og virke, hva god stil er og hvordan Jackie Kennedy forstod motens makt. I høst er han klar med et nytt prosjekt i en alder av 82 år. Vi gleder oss!

Det gjør vi også til høstens klare, friske luft og alle de nye trendene – som vi så klart gir deg en full oversikt over i denne utgaven, samt mye, mye mer.

Ha en nydelig motehøst!

Kine B. Hartz, sjefredakt­ør

 ?? ?? Øverst: En hyllest til moten med fire cover. Vi har fotografer­t verdens vakreste haute couture-kjoler i Paris.
Nederst: Levende legende. Det var en stor glede å møte den enestående Per Spook til et intervju i Oslo.
Øverst: En hyllest til moten med fire cover. Vi har fotografer­t verdens vakreste haute couture-kjoler i Paris. Nederst: Levende legende. Det var en stor glede å møte den enestående Per Spook til et intervju i Oslo.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway