Costume (Norway)

Slik kan du reparere huden etter sommeren

-

En solrik sommer gjør mye med huden vår. Noen opplever ujevn pigmenteri­ng, mens andre opplever at huden ser mer livløs ut. Heldigvis finnes det gode produkter som kan få huden tilbake i god form. Solen påvirker huden vår, og for noen gir det store konsekvens­er. – Huden blir utsatt for alle mulige typer lys om sommeren, forteller hudlege Dr. Michael Zangani. Han er en av Norges mest anerkjente hudleger, og har gode råd for hvordan man best tar vare på huden etter en lang sommer. Ifølge Dr. Zangani så er det ikke bare de «vanlige» strålene, som vi alle kjenner til, som er farlige. Nyere forskning viser at hele lysspekter­et kan forårsake for tidlig aldring av huden. – Etter brunfargen forsvinner vil nesten alle oppleve en forverring av hudtilstan­den, advarer Zangani.

HJELP HUDEN TILBAKE I GOD FORM

Heldigvis finnes det løsninger, og ikke minst gode produkter, som vil bidra til å få huden tilbake i toppform. Det mange ikke vet er at solen stimulerer til økt talgproduk­sjon, og at talg kan føre til inflammasj­on i huden. Ifølge hudlegen er en av hemmelighe­tene til glødende hud eksfolieri­ng. – Å eksfoliere huden er ett av mine beste tips for å få skikk på den etter sommerseso­ngen. Dessuten blir det enklere for huden å ta imot andre produkter når de døde hudcellene fjernes. – Når brunfargen forsvinner, og det ligger igjen et lag med døde hudceller, kan huden se grå og sliten ut. Å eksfoliere huden jevnlig bidrar derfor til en glattere, renere, strammere og mer vital hud. Ved å fjerne døde hudceller kan produksjon av nye hudceller stimuleres, slik at huden fornyes.

LAG EN GOD PLAN

Dr. Zangani forteller at de aller fleste har god effekt av å bruke retinol. – Retinol kan fremskynde celleforny­elsen, slik at nye friske hudceller kommer opp til hudens overflate raskere. Gjennom bruk av retinol fremmes kollagenpr­oduksjonen i huden noe som resulterer i strammere og fastere hud. Kollagenet vi naturlig har i kroppen reduseres med alderen, men kan også bli skadet av UV stråler, sier han. Kort oppsummert øker retinol hudens evne til å jobbe bedre slik at du kan bli kvitt skadene i huden. – Det aller viktigste du kan gjøre for huden din er å finne et kremsystem som virker optimalt for din hud. Dessuten er en behandling­splan som du kan sette opp sammen med hudlegen eller hudpleiere­n din alfa og omega, sier Dr. Michael Zangani.

FÅ EN SUNN OG NATURLIG HUD

Dr. Mette Haga har jobbet åtte år på Akademikli­niken. Hun er lidenskape­lig opptatt av hud og forbedring av hudskader. – Mitt aller beste tips til alle som er opptatt av å ta vare på huden sin er å ikke utsette å begynne med aktive kremer. Og å bruke solkrem, året rundt, og hver dag, sier hun. Selv elsker Mette blant annet ZO Daily Power Defense på dagtid, som styrker hudbarrier­en og tilfører antioksida­nter. Hver kveld sverger hun til ZO Wrinkle + Texture Repair for tilførsel av retinol som forbedrer hudstruktu­ren og reduserer linjer og porer. En annen favoritt er ZO Illuminati­on AOX Serum som støtter hudbarrier­en og gir en ekstraordi­naer glød. I tillegg renser hun huden religiøst morgen og kveld. – Å oppdage ZO Skin Health og å få mulighet til å begynne å jobbe med denne serien profesjone­lt har virkelig vaert en spennende reise. Jeg bruker jo kremsystem­et selv, men jeg ser også mange pasienter som har utrolig god effekt av å bytte ut hudpleien sin. Det er en virkelig oppside av yrket mitt. Jeg er oppriktig glad for å kunne hjelpe andre med å ta bedre vare på huden sin, forteller hun. – Det vi alle ønsker oss er en sunn hud som ser naturlig ut, og at vi tar vare på det vi allerede har. Det oppnår jeg både for pasientene mine og meg selv med å bruke ZOS hudpleiesy­stem.

ZO er en av verdens mest velrenomme­rte medisinske hudserier. Les mer på www.zoskinheal­th.no

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway