Digital Foto (Norway)

4 nye metoder for flotte bilder av høsten

Med varierende hell har du tatt bilder av de røde og gule fargene i oktober i årevis. Nå utfordrer vi deg til å prøve noe nytt og komme hjem med helt perfekte bilder med en annerledes og inspireren­de guide til årstiden.

- SKREVET AV // SARAH MARIE WINTHER

Det er slutt på småkjedeli­ge bilder av skogstier dekket av visne blader. Vi har tenkt nytt om høsten, sett på de klassiske motivene med friske øyne og gitt noen forslag på fire konkrete motiver som virkelig fanger følelsen av årstiden og ikke ligner på noe du har allerede har gjort en milliard ganger. Motivene passer til de fire hovedsjang­rene landskap, portrett, makro og natur, så uansett hvilken sjanger du foretrekke­r, har du noe å prøve deg på.

Du finner alle de fire motivene i høstskogen, for det er her fargene er mest intense. Du kan for eksempel få et drømmende uttrykk i landskapsb­ildet ditt hvis du drar av sted før solen rekker å fjerne morgendise­n. Det beste er hvis du kan finne en ås å stå på og ha god utsikt over hele skogen. Da egner en moderat tele på for eksempel 100 mm seg godt, for den presser sammen for-, mellomog bakgrunn slik at det oppstår flere lag i bildet. Det gir flott komposisjo­n.

Bruk bladene som redskap

Du kan også gi portrettet en ekstra vri ved å drysse blader over modellen eller la modellen kaste blader mot kameraet. Det skaper god stemning under både fotografer­ingen og i bildet, og dette er bare et par av måtene du kan bruke høsten aktivt til fotografer­ingen din.

På de neste sidene får du grundig veiledning og nyttige tips til de forskjelli­ge motivene vi oppfordrer deg til å prøve deg på denne høsten. De kan fotografer­es med et hvilket som helst kamera, men med visse innstillin­ger og litt billig ekstrautst­yr, som en reflektor eller en plastkopp, kan du oppnå enda flottere resultater. Underveis tipser vi deg også om konkrete steder som gir de beste forutsetni­ngene for å ta virkelig fenomenale høstbilder.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway