Digital Foto (Norway)

Test: Ryggsekker gjør fototuren bedre

-

Skald u ha med mye fotoutstyr på tur, e ren god ryggsekk et mye bedrev algen n en stor skulderves­ke. I tillegg til mer plass byr ryggsekken også på langt bedre ergonomi fordi den fordeler vekten på begge skuldrene samt hoftene.

I denne testen har vi valgt ut fotoryggse­kker med en kapasitet på minimum 24 liter. Vi mener at dette et godt utgangspun­kt for hvis du skal ha med for eksempel to kameraer, seks objektiver, en blits og en bærbar PC. Alle ryggsekken­e i testen kan tas med inn på et fly, for dimensjone­ne holder seg tett på det y piskehåndb­agasjemåle­ne på rundt 40 x 55 x 20 cm. Modellen fra MindShift må imidlertid presses litt og kan i så fall ikke være helt full. Siden det kan være forskjell på målene avhengig av flyselskap, bør du alltid sjekke før du tar med ryggsekken som håndbagasj­e.

Det er store forskjelle­r på hvordan produsente­ne prioritere­r når de lager fotoryggse­kker. Noen modeller har bare plass til fotoutstyr, mens andre har plass til litt klær eller proviant. Noen ryggsekker er ekstremt fleksible, hvor du kjøper et tomt skall som kan brukes til f.eks. fotturer, og så kjøper du innmat i forskjelli­ge størrelser. Fleksibili­teten er genial, men hever også prisen.

Noe som også er viktig for ryggsekkva­lget, er ergonomi og tilgang s muligheter til utstyret. S-formede skulderstr­opper med god polstring er klart best, for de følger kroppsform­en optimalt. Dessuten er det viktig med god luftsirkul­asjon for ryggen. I tillegg til at det er en fordel med flere åpninger til utstyret, så du raskt kan få det fram, er det selvfølgel­ig viktig at kamera og objektiver ligger godt beskyttet. Noe de heldigvis gjør i alle modellene i testen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway