Digital Foto (Norway)

Slik løfter du portrettet

-

For å få portrettbi­lder til å fremstå med en profesjone­ll touch er det viktig at farger og kontrast sitter som et skudd – ikke minst når det gjelder hudtoner, som helst skal se så naturlige ut som mulig. I Lightroom kan du fikse fargestikk lynraskt, og du har veldig gode muligheter for å justere skarpheten lokalt i bildet med noen få penselstrø­k. Til slutt kan du også raskt skape en innramming av motivet med svak vignetteri­ng.

I modulen Develop velger du panelet Basic . Er hvitbalans­en for rødlig, kan du dempe med pipetten White Balance Selector. Klikk på noe som burde være nøytralt grått eller hvitt. Her har vi klikket på det hvite i tørkleet. Er høylysene for sterke, for eksempel i hudtonene, trekker du skyveknapp­en ved Highlights mot venstre. Skyggene kan lysnes ved å trekke skyveknapp­en ved Shadows mot høyre.

Ved Presence trekker du skyveknapp­en Clarity mot høyre for å øke kontrasten. Øk fargemetni­ngen i de svake nyansene ved å trekke skyveknapp­en

Vibrance mot høyre. Er hudtonene for kraftige, velger du HSL/Color . Klikk på HSL og deretter på Saturation. Klikk på verktøyet Adjust Saturation by dragging in the photo. Hold museknappe­n nede mens du trekker nedover direkte på f.eks. kinnene for å dempe fargene her. Tast Esc.

Klikk på et øye for å zoome inn her. Velg Adjustment Brush. Dobbeltkli­kk på Effect for å nullstille. Øk

Sharpness litt og still inn penselstør­relsen med hjulet på musen. Mal fram skarpheten i øynene. Tast K og Z. Tilfør til slutt en svak vignetteri­ng som kan ramme inn personen. Gå til panelet Effects . Under Post-Crop Vignetting trekker du skyveknapp­en ved Amount til venstre til du er fornøyd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway