Digital Foto (Norway)

Gjør bildet ditt livligere

-

Det er langt fra alltid landskapsb­ildene våre lever opp til virkelighe­ten. Fargene kan bli matte og kontrasten lav. Samtidig kan skyggepart­iene bli veldig mørke og dermed mangle detaljer. I Lightroom kan du imidlertid hente fram flere detaljer i skyggene og dessuten øke kontrasten så landskapet ser langt flottere ut. I tillegg kan du justere fargene i de lyse og mørke områdene så de blir ekstra saftige og kraftige med en smart funksjon.

Marker bildet ditt i Library og velg modulen Develop . Åpne panelet Basic . Til å begynne med vil vi skape et så stort dynamisk område som mulig, og derfor trekker vi skyveknapp­en Highlights helt ned til -100 og Shadows helt opp til +100. Hvis det gir for mye støy i bildet, trekker du sakte Shadows ned igjen til støyen blir mindre synlig.

Hold Alt-tasten nede mens du trekker skyveknapp­en Whitesmot høyre. Når det dukker opp fargede områder på det svarte bildet, betyr det at detaljer forsvinner i de områdene av bildet, og da må du stoppe og la knappen stå på den verdien du kom til. Gjenta med Blacks, hvor du omvendt trekker skyveknapp­en mot venstre. Nå åpner du panelet Split Toning , hvor du deretter kan gi de mørke og lyse tonene i bildet ditt mer farge.

For å gjøre himmelen blåere og bakken mer oransje klikker du på den grå firkanten ved Highlights og setter pipetten i noe blått. Prøv deg fram og velg den nyansen som fungerer best. Du kan styrke og dempe fargene ved å trekke pipetten nedover eller å trekke i Saturation etterpå. Klikk på den grå firkanten ved Shadows og finn en farge som passer til bakken. Juster eventuelt fargene med Vibrance .

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway