Digital Foto (Norway)

Finpuss fargene i svart-hvitt

-

På mange bilder ser det forrykende ut hvis man sier farvel til fargene og konvertere­r til svart- hvitt. Kontrasten­e blir tydeligere, og det kan være med på å løfte et bilde. I Lightroom kan du justere hvor mørke eller lyse de opprinneli­ge fargene skal opptre i gråtoner. Du kan for eksempel gjøre blått mørkere for å få mer dramatikk i himmelen eller fremheve hovedmotiv­et. Her har vi for eksempel gjort den gule taxien lysere så blir mer fremtreden­de.

Importer bildet i modulen

Library . Marker det og velg modulen Develop ved å taste D. For å jobbe med bildet må vi konvertere det til svart-hvitt først. Gå til panelet Basic og klikk på Black & White. Selv om fargene nå er redusert til svart-hvitt, vet Lightroom fortsatt hva fargene fra originalbi­ldet var, og du kan justere dem både mørkere og lysere.

Gå til panelet B&W . Trekker du f.eks. skyveknapp­en Blue mot venstre, blir de blå nyansene i originalbi­ldet blå mørkere, og omvendt blir de lysere hvis du drar skyveknapp­en mot høyre. Her har vi blant annet justert på Blue for å gjøre himmelen litt mørkere og på Yellow for å gjøre taxien lysere. På samme måte kan du endre andre farger i bildet. Når fargene er på plass, kan du justere lys og kontrast.

Velg panelet Basic , hvor du bruker skyveknapp­en Clarity til å jus

tere kontrasten i mellomtone­ne i bildet. Ved å flytte på skyveknapp­ene Blacks og Whites kan du justere hvor lyse og mørke de svarte og hvite nyansene i bildet skal være. Her kler bildet at de svarte nyansene blir strammet opp ved å trekke skyveknapp­en mot venstre, og det blir motsatt for de hvite nyansene i bildet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway