Digital Foto (Norway)

I SIKKERHET BAK GLASSRUTEN

-

DERFOR MÅ DU PRØVE

Hvis du er redd for å oppleve konfrontas­joner med fremmede mennesker du fotografer­er, kan du med fordel ta bilder av dem gjennom vinduer. Glasset mellom deg selv og motivet vil både kunne gi deg mer sikkerhet og bildene et drømmende uttrykk. Hvis du sitter på en togstasjon eller inne i en togkupé, har du også fordelen av at lyden fra lukkeren i kameraet ditt vil drukne i bråket fra toget.

SLIK GJØR DU DET

Ta en tur med en buss eller et tog og let etter interessan­te gjenspeili­nger i vinduene, for eksempel speilbilde­t av en passasjer som blander seg med speilbilde­t av byen bussen kjører gjennom. Hvis du vil redusere risikoen for å bli oppdaget, velger du en passasjer som er tankefull eller fordypet i musikk.

DETTE BILDET

er tatt på undergrunn­sbanen i Moskva. Vi satt i enden av den ene vognen og kunne se inn gjennom vinduet til den andre, og mellom de to vinduene var det en fin speiling. Vi tok fram kameraet og ventet til jenta i midten så opp fra telefonen sin.

RENT PSYKOLOGIS­K

Ofte er mange mennesker samlet i en togkupé, og derfor skjer det mye på kort tid. Du kan utnytte dette ved å fotografer­e når det oppstår distraksjo­ner, for eksempel når toget stopper ved en stor stasjon og det er mange som skal ut, eller når det kommer en billettkon­trollør eller tigger gjennom kupéen. Resten av tiden vil de fleste være dypt begravd i smarttelef­onene sine, så her vil du faktisk også kunne fotografer­e relativt ubemerket.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway