Digital Foto (Norway)

SØK MED LIBRARY FILTER

Hvordan finner jeg råformatbi­lder som er tatt med vidvinkele­n min?

-

Når du leter etter noen helt bestemte bilder som for eksempel er tatt med et bestemt objektiv, en drone eller et spesielt kamera, trenger du ikke bla igjennom alle bildene. Lightroom har nemlig en smart søkefunksj­on som hjelper deg med å begrense søket ganske så nøyaktig. Med funksjonen Library Filter kan du velge mellom et hav av parametere som alle bygger på bildenes metadata. Det vil si at du f.eks. også kan søke på filtype, blender eller lukkertid.

1

I Library går du til View i menylinjen og skrur på Show Filter Bar så du får tilgang til Library Filter, hvis det ikke allerede er aktivert. Velg mappen du vil søke i, for eksempel All Photograph­s i panelet Catalog . Ved Library Filter klikker du nå på Metadata slik at du får mulighet for å søke i metadata i bildene dine.

2

Nå kan du se fififire kolonner som i utgangspun­ktet inneholder Date, Camera, Lens og Label. Du kan bytte ut alle de fire kategorien­e via en rullemeny når du klikker på ordet. Siden vi vil søke i alle bilder, lar vi Date stå på All. I neste kolonne endrer vi nå kategorien Camera til File Type. Klikk på Raw. Nå vises kun alle råformatfi­lene.

3

Da vi også vil finne bilder tatt med et bestemt objektiv, her er det Fujifilms vidvinkel på 16 mm, kan vi nå finne fram til akkurat dette objektivet ved å velge Lens i rullemenye­n. I den fjerde kolonnen kan du eventuelt legge til enda en begrensnin­g for søket ditt. Har du gitt de beste bildene stjerner og bare vil se disse, velger du eksempelvi­s Rating her.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway