Digital Foto (Norway)

LA LIGHTROOM FINNE PERSONER

Hva bruker jeg ansiktsgje­nkjenning i Lightroom til?

-

Den innebygde ansiktsgje­nkjenninge­n i Lightroom, kalt People, gjør det lett å holde orden på personer i bildene dine. Programmet kan nemlig finne ansikter i bildene dine, så du kan navngi personene. Navnene blir lagt til som keywords, og etterpå blir det lett å finne alle bildene med en bestemt person i dem. Etter hvert lærer Lightroom seg å kjenne igjen personene og kommer med forslag til som er med på de forskjelli­ge bildene.

1

Vil du finne ansikter i hele samlingen, går du til Library klikke ogog klikker på All Photograph­s i panelet Catalog . Du kan nøye deg med å finne ansikter i en bestemt mappe ved å markere den under Folders eller Collection­s. Klikk på visningen People nederst på skjermen. Nå begynner Lightroom å finne bilder med ansikter. Det kan ta flere timer i en stor samling.

2

Ansiktene legger seg under Unnamed People før du får sortert dem og gitt dem navn. For å navngi en person klikker du på spørsmålst­egnet under bildet. Når du har skrevet navnet, legger bildet seg under Named People. Er det flere bilder av samme person, kan du bare trekke disse bildene over på det navngitte bildet. Da får også disse bildene navn.

3

Er det bilder av personer du ikke kjenner, eller motiver som det ikke er noen ansikter på, klikker du på krysset under hvert bilde for å fjerne registreri­ngen. Bildene slettes ikke. For å finne igjen de navngitte personene velger du panelet Keyword List . Klikk på People. Nå kan du se alle personnavn med tilhørende bilder i Lightroom. Klikk på pilen til høyre for navnet for å se bildene.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway