Digital Foto (Norway)

BRUK LIGHTROOMS NYE SKYVEKNAPP

Hvordan får jeg glattere hud i portrettet?

-

For å få glattere hud i portrettbi­lder har det ofte vært nødvendig å bruke Photoshop for å få et godt resultat, men i den nyeste oppdaterin­gen av Lightroom er det kommet en ny skyveknapp som takler utfordring­en lynraskt. Knappen heter Texture, og den kan dempe eller framheve teksturer. Vil du glatte ut hud, trekker du mot venstre, mens du kan få en kontrastri­k tekstur ved å trekke mot høyre. Funksjonen kan også brukes med Adjustment Brush.

1

Importer portrettbi­ldet først i

Library . Marker det og velg modulen Develop tast vedvedå å taste D. Klikk på bildet for å zoome inn. Siden vi bare vil påvirke huden og ikke resten av ansiktet, velger vi nå Adjustment Brush . Dobbeltkli­kk på Effect for å nullstille alle penselinns­tillingene.

2

Trekk skyveknapp­en ved Texture mot venstre. Mal så på huden for å gjøre den glattere. Etterpå kan du styrke og svekke effekten med skyveknapp­en. Vær forsiktig med å øke for mye, for ansiktet vil lett bli seende litt plastaktig ut. Vil du framheve f.eks. fregner eller rynker i ansiktet i stedet, trekker du skyveknapp­en til høyre. Tast K når du er ferdig med å male.

3

Hvis du vil påvirke hele bildet – og ikke bare områdene du maler på – går du til panelet Basic . Trekk så skyveknapp­en Texture, som ligger under Presence, mot venstre til du synes at huden ser glatt ut, men ikke virker unaturlig diffus. Også her må du holde et øye med om ansiktet blir plastaktig. I vårt tilfelle passer verdien - 65.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FINN FRAM
FINN FRAM
 ??  ?? FO R MY E
FO R MY E
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway