Digital Foto (Norway)

KLON DEG TIL ET RENERE BILDE

Hvordan fjerner jeg stygge kabler i bildet?

-

Selv de beste motiver kan bli ødelagt av at for eksempel kabler eller gatelys kommer med i bildet. I Photoshop finnes det imidlertid et smart redskap som gjør det lett å fjerne dem, uten at det ser unaturlig ut i det ferdige bildet. Photoshop bruker nemlig såkalt Content-Aware-teknologi, som på norsk heter Innholdsti­lpasset. Her analyserer Photoshop omgivelsen­e når du kloner bort de forstyrren­de elementer med f.eks. Flekkrepar­asjonspens­el. Her viser vi hvordan du gjør det.

1

Åpne bildet og velg Zoomverktø­y

. Zoom inn til 100% så du kan se de forstyrren­de ledningene bedre. Hold mellemroms­tasten og venstre museknapp nede når du skal flytte rundt på bildet. Så velger du Flekkrepar­asjonspens­el . Høyreklikk på bildet og velg en penselstør­relse som er en smule større enn ledningen du skal fjerne. Sett Hardhet til 100% så overgangen­e ikke blir utviskede.

2

Klikk på Innholdsti­lpasset . Nå analyserer Photoshop pikslene som ligger rundt de elementene du vil fjerne. Deretter kan programmet automatisk legge til piksler i passende nyanser. Først maler du på ledningene. Er det snakk om ledninger på en blå himmel, kan du lett male med lange strøk. Er bakgrunnen urolig, bruker du små penselstrø­k.

3

Der Flekkrepar­asjonspens­el ikke gjør en god nok jobb, f.eks. på større objekter, velger du Reparasjon­spenselver­ktøy . Høyreklikk på bildet og juster Størrelse så den passer til det området du vil male på, og Hardhet til 100%. Sett Modus til Erstatt

. Hold Alt-tasten nede og klikk der du vil klone fra. Slipp Alt-tasten og mal der du vil legge til nye piksler. Velg hele tiden nye områder å klone fra med Alt-tasten trykket ned.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FINN FRAM
FINN FRAM
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway