Digital Foto (Norway)

Postkassen

-

Møt brudeparet og snakk grundig om dagen god tid i forveien. Da kan dere avtale hvilke bilder som er viktigere enn andre. Sørg for å sette av en time til offisielle bryllupsbi­lder. Spør gjerne presten om det er greit at du fotografer­er i kirken.

Ta aldri med flere

objektiver enn du kan ha innenfor rekkevidde. Er det vanskelig å få dem fram, får du ikke brukt dem. De viktigste brennvidde­ne er litt vidvinkel, f.eks. 28 mm, og 85 mm til portretter. En god zoom kan også egne seg. Sjekk lokasjoner på forhånd så du vet hvor du kan ta gode bilder. Bruk også litt tid på å undersøke hvordan lyset faller de forskjelli­ge stedene. Det gir deg ro når det går unna på dagen, og brudeparet kan også føle seg trygge.

Er du ikke vant

med blits, bruker du den heller ikke. Det er aldri en nødvendigh­et. Du kan for eksempel plassere brudeparet ved et vindu og utnytte lyset som kommer inn. Er lyset hardt ute, tar du med modellene innunder et tre.

Styr kameraet med

blenderen ved å velge blenderpri­oritet og Auto-ISO. Da kan du endre blender etter den lukkertide­n og dybdeskarp­heten du vil ha. Har kameraet øyeregistr­ering, bruk det. Det gjør det lettere å få skarpe portretter.

Ta på deg passende

klær, da glir du inn i selskapet. På den måten stikker du deg ikke ut i bildene som gjestene tar. Et par dager etter bryllupet sender du en håndfull av de beste bildene til brudeparet. Resten av bildene kan du levere senere.

 ??  ?? Jeg har kjøpt et superzoomk­amera som jeg liker veldig godt, men jeg bekymrer meg litt over at kameraet gir fra seg en støyende lyd når det er skrudd på. Hva kan grunnen være?
Jeg har kjøpt et superzoomk­amera som jeg liker veldig godt, men jeg bekymrer meg litt over at kameraet gir fra seg en støyende lyd når det er skrudd på. Hva kan grunnen være?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway