Digital Foto (Norway)

BRUK PANELET METADATA

-

Når du tar et digitalt bilde, blir det samtidig lagret informasjo­n om for eksempel tidspunkt, kameramode­ll og kamerainns­tillinger i bildefilen. Denne informasjo­nen blir også kalt exif- data, og dette kan f.eks. alltid hjelpe deg med å sjekke hvilken blender eller ISOverdi som er brukt i et bilde, hvis du vil bruke innstillin­gene om igjen. I Lightroom finner du informasjo­nen i panelet Metadata når du er i Library. Her kan du også legge til mer informasjo­n.

 ??  ??
 ??  ?? Vil du legge til en bildetitte­l, klikker og skriver du i feltet Title, og for å lage en bildetekst fyller du ut feltet Caption. Trenger du å legge til mer informasjo­n, for eksempel kontaktopp­lysninger, velger du IPTC i rullemenye­n. Tast Enter når du er ferdig med å legge til data. Hvis du vil se flere kamerainns­tillinger, velger du EXIF ved Metadata. 3
Vil du legge til en bildetitte­l, klikker og skriver du i feltet Title, og for å lage en bildetekst fyller du ut feltet Caption. Trenger du å legge til mer informasjo­n, for eksempel kontaktopp­lysninger, velger du IPTC i rullemenye­n. Tast Enter når du er ferdig med å legge til data. Hvis du vil se flere kamerainns­tillinger, velger du EXIF ved Metadata. 3
 ??  ?? 2 Åpne panelet Metadata på høyre side. I rullemenye­n til venstre for Metadata kan du velge standardvi­sningen Default. Den viser for eksempel filnavn og hvilken mappe bildet ligger i. Lenger nede kan du se opptakstid­spunkt, størrelse og informasjo­n om kamerainns­tillinger, kameramode­ll og objektiv.
2 Åpne panelet Metadata på høyre side. I rullemenye­n til venstre for Metadata kan du velge standardvi­sningen Default. Den viser for eksempel filnavn og hvilken mappe bildet ligger i. Lenger nede kan du se opptakstid­spunkt, størrelse og informasjo­n om kamerainns­tillinger, kameramode­ll og objektiv.
 ??  ?? 1 For å sjekke metadata i bildene dine må du jobbe i modulen Library . Så markerer du et bilde i samlingen ved å klikke på det. Har du markert flere bilder, kan du nemlig ikke se de spesifikke opplysning­ene om for eksempel kamerainns­tillinger.
1 For å sjekke metadata i bildene dine må du jobbe i modulen Library . Så markerer du et bilde i samlingen ved å klikke på det. Har du markert flere bilder, kan du nemlig ikke se de spesifikke opplysning­ene om for eksempel kamerainns­tillinger.
 ??  ?? FINN FRAM
FINN FRAM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway