Digital Foto (Norway)

Prisen er mer proffffff enn bildene

Sony Cyber-shot DSC-RX100 VII

-

FOR DEG SOM HAR ET VELDIG SPESIFIKT BEHOV FOR ET KOMPAKTKAM­ERA OG IKKE GÅR OPP I PRIS.

Sony hevder at det nyeste medlemmet deres av den kompakte RX100-serien vil tilfredsst­ille profesjone­lle fotografer. Det kan vi bare delvis si oss enige i. Versjon 7 har riktig nok forrykende autofokus à la den i flflaggski­pet Alpha9, som nærmest limer seg fast til øyne, ansikter eller motiver

i bevegelse, og det var ikke noe problem å få samtlige 103 bilder i en serie av en bil i 50 kilometer i timen til å bli skarpe. Hastighete­n er på hele 20 bilder i sekundet for de første 78 eksponerin­gene, og det er ingen utfall i den gode, lille innebygde sprett opp-søkeren. Kameraet er laget i en flott metallkons­truksjon, og objektivet er veldig anvendelig med et zoomområde som går fra 24 til 200 mm. Problemet er bare at man kan få så mye bedre bildekvali­tet for de samme kronene, hvis man er villig til å gå på kompromiss med det kompakte. GRX100 VII er riktig nok et av de absolutt beste kompaktkam­eraene på markedet, men man må virkelig ha et svært spesielt behov for et lommekamer­a for å betale nesten 13 000 kroner for den relativt beherskede bildekvali­teten man kan lirke ut av en 1"- bildebrikk­e. Allerede på ISO 800 begynner detaljene å flyte sammen. Kvalitetsø­kningen opp til Sonys gode systemkame­raer med den noe større APS- C- brikken er heftig, og ja, selve kameraet veier 200 gram mer, men det kan vi leve med. Insisterer du på å kjøpe et flott og velfungere­nde kompaktkam­era til lommen, må du også være innstilt på at ergonomien er begrenset, og den innebygde bildestabi­liseringen var ikke nok til å gi oss skarpe bilder på 1/80 sekund ved 200 mm.

 ??  ??
 ??  ?? 1 2 Skjerm I beste Sony-stil kan man bare i begrenset grad betjene skjermen ved berøring. Video Ut over forventet 4K-oppløsning kan man filme super slow med opptil 1000 bilder i sekundet.
1 2 Skjerm I beste Sony-stil kan man bare i begrenset grad betjene skjermen ved berøring. Video Ut over forventet 4K-oppløsning kan man filme super slow med opptil 1000 bilder i sekundet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway