Digital Foto (Norway)

Selvgjorte studiobild­er

- SKREVET AV // SARAH MARIE WINTHER

Et klappet og klart fotostudio koster f flere tusen kroner, men hvis du ikke har noe imot å klippe og lime litt, kan du bygge ditt eget nesten gratis. Her får du den komplette oppskrifte­n på å ta flotte portrettbi­lder, kreative kunstfotog­rafier og skrytende produktbil­der.

Det er slutt på å bekymre seg for skarp sol, truende regnskyer eller problemati­ske vindkast, for nå går vi innendørs for å teste noen av de utallige muligheten­e som åpner seg med et fotostudio. For mange fotografer er et studio den ultimate drømmen – for det gir full kontroll over lyset og bakgrunnen, noe som ofte gjør at fotografer­ingen blir enda artigere.

Imidlertid er det ingen grunn til å la det bli med drømmen, for med litt fingerferd­ighet og riktige kamerainns­tillinger kan du ta flotte, profesjone­lle studiobild­er helt uten å måtte brenne av sparepenge­ne på dyre blitslampe­r, paraplyer og softbokser.

Tryll fram studioet fra skuffen

På de neste sidene lærer vi deg hvordan du bygger ditt eget primitive, men funksjonel­le, hjemmestud­io med materialer som de fleste har liggende i skuffene. Oppsettene er enkle å pakke ned igjen, så du kan sette opp studioet overalt i hjemmet, og med et kamera og et stativ kommer du veldig langt. Hvis du har en blits du aldri har vent deg til å bruke, liggende nederst i kamerabage­n, er det nå du skal finne den fram.

Kan du også låne en ekstrablit­s, blir det enda enklere å skape ditt eget hjemmestud­io, men hvis ikke kan du også se deg rundt etter alternativ­e kunstige lyskilder, for eksempel en arbeidslam­pe eller et par arkitektla­mper. Husk å knipse i råformat så du kan korrigere eventuelle fargestikk og/eller feilekspon­erte områder i bildebehan­dlingen.

 ??  ??
 ??  ?? Med en pappeske, litt silkepapir og kartong skapte vi et ministudio midt på spiseborde­t. De to blitsene på hver side av pappesken ga motivet vårt en flott, profesjone­ll belysning.
Med en pappeske, litt silkepapir og kartong skapte vi et ministudio midt på spiseborde­t. De to blitsene på hver side av pappesken ga motivet vårt en flott, profesjone­ll belysning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway