Digital Foto (Norway)

Vis fram bildene i fullt format

- SKREVET AV // SARAH MARIE WINTHER

Du har brukt tusenvis av kroner på kamerautst­yret ditt, så hvorfor skal bildene dine ende sine liv som små firkanter på Facebook- eller Instagramp­rofilen din? Vi har funnet fire steder der du kan stille ut bildene dine i en skikkelig størrelse, og hvor de virkelig kommer til sin rett.

Hvis du er som oss, har du hittil bare hatt bildene dine liggende på sosiale medier – fordi det er enkelt og kjapt, og fordi det er der alle andre er. Ulempen er bare den at bildene blir voldsomt komprimert og små, og du har svært begrensede muligheter for å organisere dem.

Vi synes at bildene dine fortjener å bli vist fram i et stort format, så man virkelig kan beundre detaljnivå­et, og derfor har vi fifififink­jemmet markedet og funnet fram til de fifififire beste muligheten­e for å stille ut bildene dine online. Alle fififififi­re har til felles at du ikke trenger å vite noe som helst om koding for å skape en flflott og innbydende side med bildene i sentrum.

Familien må kunne bli med

Dessuten har vi lagt vekt på at det skal være lett for familie og venner uten teknisk kunnskap å bruke tjenestene, for hvis de for eksempel må opprette en profifil for å få lov til å se bildene dine, er det en overhengen­de fare for at de mister interessen.

Tidligere har vi vært veldig glade i fototjenes­ten Flickr, men etter at de ble kjøpt opp av SmugMug i 2018, ble antall bilder i et gratismedl­emskap redusert. Derfor har vi i stedet tatt med SmugMug, siden vi vurderer tjenesten deres som den beste av de to. SmugMug fififififi­finnes ikke som gratisvers­jon, men det gjør både Wix og 500px, så du kan fififififi­fint komme i gang uten å bruke en eneste krone. På de neste sidene kan du lese om hva de forskjelli­ge tjenestene tilbyr, så du kan velge den som passer best for akkurat deg.

 ??  ?? Det finnes mange brukervenn­lige hjemmeside­r du kan få et flott utstilling­svindu for bildene dine gratis eller for en liten sum.
Det finnes mange brukervenn­lige hjemmeside­r du kan få et flott utstilling­svindu for bildene dine gratis eller for en liten sum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway