Digital Foto (Norway)

ET HEMMELIG GALLERI

-

Fyrstikkfa­brikken i Tampere i Finland 61°30’10.8”N 23°43’24.9”Ø

En gammel fyrstikkfa­brikk i Särkänniem­i- distriktet ble forlatt etter at det i en årrekke også hadde huset en bilforhand­ler, hvis bruk også har etterlatt seg sine spor. Nå er fabrikken forvandlet til et hemmelig og dystert galleri med graffiti.

Spreepark i Tyskland 52°29’01.1”N 13°29’30.0”Ø

I Øst- Berlin finner vi Spreepark, som en gang var en godt besøkt fornøyelse­spark der 1,5 millioner årlige gjester koste seg blant dinosaurer og karuseller. I 2001 gikk den konkurs etter flere med synkende besøkstall. Siden da har parken stått urørt.

OBS

Siden byen Berlin kjøpte parken i 2014, har den vært avstengt og bevoktet. Imidlertid er det mulig å fotografer­e den utenfra eller å bestille en guidet tur i parken. Da kan man fotografer­e den.

Mal med lommelykte­n

En lykt skaper sikkerhet når man fotografer­er forlatte steder. Men den også brukes til å lyslegge et motiv ved å bruke lang lukkertid og samtidig lyse på områdene man har lyst til å fremheve litt mer.

Fotografer HDR

Med kameraet på et stativ kan man ta HDR- bilder. HDR gir mulighet for å få både velekspone­rte skygger og velekspone­rte høylys. Det gir flere detaljer i motivet, selv om det er fotografer­t på lysmessig utfordrend­e steder.

Finn dine egne steder

Du kan gi ferien din en egen vri ved å oppsøke forlatte steder som forteller en annen historie. Det finnes mange hjemmeside­r hvor man kan finne inspirasjo­n. Du kan finne disse ved å søke på ordet urbex på nettet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway