Digital Foto (Norway)

LAG EN E-BOK MED EGNE BILDER

-

Å lage en fotobok er en veldig fin måte å presentere bildene dine på. Det kan du gjøre i modulen Book i Lightroom. Du kan enten bestille en fysisk bok fra produsente­n Blurb eller designe din egen fotopresen­tasjon i pdf-format og samle bildene i én fil. Da kan du lett dele bildene dine via e-post. Når du designer boken eller pdf- en din, kan du lett trekke bildene dine rundt og endre rekkefølge­n samt supplere med flere bilder fra bilderekke­n nederst.

1

I Library lagrer du bildene du vil bruke, i en samling under Collection­s . Klikk på det lille plusstegne­t for å opprette en Collection. Du kan navngi samlingen din med et passende navn, for eksempel etter stedet der bildene er tatt. Trekk de relevante bildene over i samlingen. Marker din ønskede Collection. Velg modulen Book Har du laget bøker før, klikker du på Clear Book oppe til høyre.

2

I panelet Book Settings velger du PDF ved Book. Ved Size velger du Magazine Size. Klikk på Change Size and Relayout i boksen. Velg Auto Layout i panelet med samme navn for å sette bildene inn i boken. Tast Ctrl + E for å se alle sidene. Du kan trekke bilder rundt på sidene for å endre plassering. Vil du endre layout på en side, dobbeltkli­kker du på den. Klikk på den lille trekanten under bildet og velg et format.

3

Marker Page Number under Page for å legge til sidetall. Foretrekke­r du for eksempel å vise bildene dine mot en svart bakgrunn i stedet for hvit, som er standard, endrer du det i panelet Background. Når pdf-en er ferdig, klikker du på Export Book to PDF… for å lagre den. Så kan du dele den på e-post eller skrive ut.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway