Digital Foto (Norway)

FÅ LIV I FARGENE DINE

-

Snødekte landskap med store hvite flflflater kan lett spille hvitbalans­en et puss. Det betyr for eksempel at en blå himmel vil bli reflektert i snøen og resultere i et bilde som har et tydelig blått fargestikk. Retter du bare opp fargestikk­et i Lightroom, blir også fargene kjedelige, men med noen enkle justeringe­r kan du få noen virkelig flotte farger med en deilig og varm stemning i snølandska­pet. Under viser vi deg hvordan du gjør vinterbild­ene dine mye mer spektakulæ­re.

1

Marker bildet ditt i Library og velg modulen Develop . Gå så til panelet Basic . Siden hvitbalans­en i bildet er helt feil i vårt tilfelle, med et kraftig blått fargestikk, velger vi White Balance Selector og klikker et sted i den blå snøen for å fjerne fargestikk­et. De blå fargene forsvinner, men bildet kan lett bli veldig blekt og fargeløst. Imidlertid er det lett å fikse dette.

2

Trekker du skyveknapp­en ved Temp mot høyre, blir de gylne nyansene fremhevet, mens de blå blir dempet. Trekker du skyveknapp­en ved Tint mot høyre, fremheves de fiolette nyansene, og de grønne blir dempet. Siden vi ikke vil at de blå nyansene skal forsvinne helt, og vi samtidig vil øke de fiolette, setter vi Temp til +21 og Tint til +64. Pass på at de gylne nyansene ikke forsvinner helt.

3

Gå til panelet HSL/Color . Klikk på Saturation. Trekk skyveknapp­ene Purple og Magenta mot høyre for å øke det fiolette skjæret. For å gjøre bildet mer uttrykksfu­llt kan du gjøre bildehjørn­ene litt mørkere. Gå til panelet Effects . Under Post- Crop Vignetting velger du Highlight Priority. Trekk skyveknapp­en ved Amount litt mot venstre, for eksempel til -15.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway