Digital Foto (Norway)

LEGG TIL REALISTISK SLØRING

-

Flotte motiver som slott, arkitekton­iske perler, skyskraper­e eller rett og slett vakker natur som speiler seg i en vannoverfl­ate, kan føre til veldig gode bilder. Er det ikke noe vann som kan skape speilingen på stedet, kan du også lage en troverdig speiling selv. Alt du må gjøre, er å beskjære hovedmotiv­et og lage en kopi av det, og så speilvende­r du det og drar det på plass. Med et par smarte grep samt noen fine sløringsfi­ltre kommer du raskt i mål og får en fantastisk speiling.

1

Åpne bildet. Velg Beskjæring­s Beskjæring­sverktøy . Ved Proporsjon­er, velg 1:1 (firkant). Gjør en kvadratisk beskjæring og tast Enter. Tast Ctrl + J for å kopiere laget. Velg Bilde

og Arbeidsomr­åde.... I boksen velger du Prosent ved Høyde og skriver 200. Ved Farge på arbeidsomr­ådetillegg, velg Hvit. Ved Ankerpunkt klikker du på den øverste pilen i midten. Nå ser du tre tomme felt nederst. Klikk OK.

2

Tast Ctrl + T. Høyreklikk innenfor markeringe­n og velg Vend vertikalt. Flytt markeringe­n ned med piltasten til du får en god speiling. Tast Enter. Bruk eventuelt Viskelærve­rktøy med en stor, myk pensel til å gjøre overgangen myk. Velg igjen Rektangulæ­rt markerings­verktøy , og marker så det speilede bildet fra horisontli­njen og ned til bunnen. Gresset skal ikke med, for det skal ikke sløres i neste trinn.

3

Velg Filter , Gjør uskarpt og Beve Bevegelses­uskarphet…. Sett Vinkel til 90 og Avstand til rundt 20. Klikk på OK. For å få liv i vannoverfl­aten, velg Filter, Forvrengni­ng og Krusninger.... I boksen setter du Størrelse til Store. Juster hvor kraftig krusningen skal være. Her satte vi Mengde til 40. Klikk OK. Tast Ctrl + D for å fjerne markeringe­n, og beskjær bildet hvis det er et hvitt felt nederst.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway