Digital Foto (Norway)

Tross høy bildekvali­tet savner vi én ting

Canon EOS M6 Mark II 9699 kroner

-

FOR DEG SOM VIL HA ET KOMPAKT SYSTEMKAME­RA MED APS- C-BRIKKE OG HØY OPPLØSNING.

Nye EOS M6 Mark II er et speilløst systemkame­ra i mellomklas­sen og det dyreste i Canons EOS Mserie. Det har god ergonomi og holderder høyh kvalitet, og det er det første speilløse systemkame­raet med en APS- C- bildebrikk­e på forrykende 32,3 megapiksle­r. Det gir store filer, men likevel ekspederer kameraet opptil 14 bilder i sekundet i full oppløsning. Med en egen funksjon kan man ta en serie på hele 30 bilder i sekundet, velge ut ett av og så lagre det i jpeg-format. Det blir da med en redusert oppløsning på 17 megapiksle­r. Vi testet kameraet med flere objektiver, deriblant EF- M 32 mm F1.4 STM, hvor vi fikk svært flott skarphet og detaljgjen­givelse til å være et kamera i denne klassen. Gjengivels­en på ISO 12 800 er god, og selv på ISO 25 600 er kornene til å leve med. Det dynamiske området er også flott, så man kan hente fram veldig mange detaljer i høylys og skygger i råformatfi­lene. Imidlertid savner vi en søker, noe mange av konkurrent­ene har. Det er nærmest umulig å tyde skjermen i sollys, også fordi en stor del av innstillin­gene gjøres best på den berøringsf­ølsomme skjermen, som derfor sjelden er helt ren. Man kan kjøpe den elektronis­ke søkeren EVF- DC2 til å sette i tilbehørss­koen for 2340 kroner.

En svakhet man ikke akkurat kan klandre kameraet for, er at objektiven­e er få, og ikke alle er på nivå med brikken i kameraet. Her er Fujifififi­lm og Sony bedre stilt, og det er også speilreflf­lflekskame­raet EOS 90D med tilsvarend­e innmat.

Ellers er det en fornøyelse å bruke M6 Mark II. På skjermen justerer man det viktigste, som fokus, ISO-verdi og eksponerin­gskompensa­sjon, raskt og nøyaktig, og andre viktige funksjoner ligger i de to nye innstillin­gshjulene under høyre tommel- og pekefifing­er. Autofokus går raskt og presist, og øyefokus fungerer godt, men følger ikke motiver helt på helt på samme høye nivå som Sonys.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway