Digital Foto (Norway)

Tar bildene dine til et nytt nivå

tar bildene dine til et nytt nivå

- SKREVET AV // KRISTOFFER ENGBO

Vi er ivrige fans av Lightroom, men vil du gi bildekvali­teten nok et løft, bruker du Capture One. Som abonnent kan du nå kjøpe en spesialver­sjon av programmet og få m eden drøss av forhånd sinnstilli­nger–uten merkostnad. Her viser vi hvordan du kommer i gang.

Mange profesjone­lle fotografer foretrekke­r ofte Capture One foran Lightroom når de skal jobbe med bilder på datamaskin­en og konvertere raw-bilder. Og det finnes flere gode grunner til å bruke programmet fra Phase One – for eksempel som et supplement til Lightroom.

Mange fotografer synes at fargegjeng­ivelsen blir bedre når man åpner raw-bilder uten å justere dem. Det gjelder blant annet for portretter, der man ofte kan se litt mer struktur og livligere farger. Capture One har også ekstremt avanserte muligheter for å justere farger i etterkant, hvor man kan jobbe nøyaktig med de enkelte fargenyans­ene og justere hudtoner separat.

Spar penger på en spesialpak­ke

Lightroom har en mer omfattende bibliotekd­el og er enkelt å bruke når man klargjøre mange bilder raskt. Capture One byr på mer avanserte justerings­funksjoner som man kan bruke til å få blinkskudd­ene sine til å ta seg best mulig ut. Dessuten kan man kjøpe gode pakker med forhåndsin­nstillinge­r, kalt Style Packs, som raskt tilfører forskjelli­ge profesjone­lle uttrykk.

Hvis du abonnerer på Digital FOTO, kan du kjøpe Pro-versjonen av Capture One i Fordelsson­en. Det er ditt for alltid og kan åpne raw-filer fra mer enn 500 kameraer. I spesialpak­ken som vi har laget sammen med Phase One, får du med sju pakker med forhåndsin­nstillinge­r verdt mer enn 4000 kroner i prisen. Du kan laste ned en prøveversj­on og teste programmet først. Imidlertid har ikke prøveversj­onen forhåndsin­nstillinge­r.

Her hjelper vi deg i gang så du straks kan bruke Capture One, og i Fordelsson­en ser du videoer om hvordan du får det beste ut av programmet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway