Digital Foto (Norway)

FÅ BEDRE FARGER MED ETT KLIKK

-

Hvis du skal fotografer­e i en idrettshal­l eller under en familiefes­t der det er kunstig lys, kan du oppleve problemer med hvitbalans­en og få helt feil farger. Imidlertid er det lett å fikse dette i Lightroom. Da kan du bare klikke på noe nøytralt i bildet, for eksempel grått, med verktøyet White Balance Selector for å gjenoppret­te den korrekte hvitbalans­en og fjerne et gult, blått, grønt eller magenta fargestikk. Er du ikke fornøyd med resultatet, kan du finpusse innstillin­gen etterpå.

1

Velg Library bildet ogogmarker marker bildet. Tast D for å åpne det i modulen Develop . For å justere hvitbalans­en må du gå til panelet Basic

. I rullemenye­n ved WB velger du Auto. Da kommer Lightroom med sitt beste forslag for riktig innstillin­g av hvitbalans­en.

2

Hvis det ikke blir godt nok, velger du verktøyet White Balance Selector , som er formet som en pipette. Så klikker du et sted i bildet der det er noe du vet skal fremstå som grått eller hvitt. I bildet vårt har vi klikket på den hvite trøya til basketball­spilleren. Du kan klikke forskjelli­ge steder for å se hvor fargetonen treffer best etter smaken din. Nå er hvitbalans­en rettet opp. Så klikker du på Done.

3

Er du ikke helt fornøyd, kan du jus justere ytterliger­e ved å trekke i skyveknapp­ene Temp og Tint. Er det personer i bildet, følger du med på om hudtonene ser tiltalende ut. Trekker du skyveknapp­en ved Temp mot venstre, blir tonen blåere, mens bildet blir gulere når du trekker den mot høyre. Med Tint justerer du mellom de grønne og fiolette fargetonen­e i bildet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FINN FRAM
FINN FRAM
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway